Δωρεάν είσοδος στην Ακρόπολη σήμερα και σε 100 χώρους το σαββατοκύριακο

164

Με αφορμή αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που είναι σήμερα,  το υπουργείο Τουρισμού έχει φροντίσει να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης  από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίσης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Παράλληλα ελεύθερη με εκδηλώσεις θα είναι η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές. Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.