Αναζητούν άλλους δυο για τους πυροβολισμούς στο πανηγύρι της Άρτας

165

Εκτός από τους τρεις Έλληνες ηλικίας 20, 21 και 23 χρόνων που συνελήφθησαν στην Πρέβεζα και τον Λούρο και ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, οι αρχές αναζητούν άλλα δυο άτομα για την συμμετοχή τους στην αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο Εκθεσιακό Κέντρο “Κώστας Βάγιας” όπου διεξάγονταν η εμποροπανήγυρη της Άρτας.

Πρόκειται για άλλους δυο Έλληνες ηλικίας 42 και 25 χρόνων οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας και περιλαμβάνονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και συμπλοκή, καθώς προέκυψε ότι συμμετείχαν μαζί με τους άλλους τρεις στον βαρύ τραυματισμό ενός 27χρονου αλλοδαπού τον οποίο πυροβόλησαν στον θώρακα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, εισέβαλαν στον εκθεσιακό χώρο και επιτέθηκαν σε άτομα που συμμετείχαν στο παζάρι χτυπώντας τα με ρόπαλα και σιδερολοστούς, ενώ ο 42χρονος πυροβόλησε εναντίον ενός 27χρονου Έλληνα χωρίς να τον τραυματίσει. Ωστόσο, ο νεαρός και άλλα τρία άτομα ξυλοκοπήθηκαν αλύπητα και διακομίστηκαν και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Κατά την διάρκεια των ερευνών στους χώρους που έγιναν οι συμπλοκές, κατασχέθηκαν το πιστόλι διαμετρήματος 9 mm του 42χρονου με ένα φυσίγγιο και πέντε κάλυκες, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, τέσσερα κομμάτια από ένα άλλο μεταλλικό κλομπ και δυο ξύλινα καδρόνια.

Πηγή: protothema.gr