Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία εργαστηρίου προϊόντων ζύμης

175

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων προχώρησε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων ζύμης (πίτσες, τυρόπιτες, σφολιατοειδή, κλπ) και ειδών ζαχαροπλαστικής με βάση το γάλα, με έδρα στην περιοχή του Λαγκαδά, Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν στην αναστολή προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των καταναλωτών, μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Όπως ανακοινώθηκε, ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, που πρόσφατα ανακάλεσε φύλλο κρούστας διαπίστωσαν ότι από τη λειτουργία της επιχείρησης και τις τηρούμενες συνθήκες υγιεινής, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία και παρίσταται ανάγκη αποτροπής του κινδύνου.

Για την εφαρμογή της αναστολής ενημερώθηκαν άμεσα η Αδειοδοτούσα Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία και ξεκινάει η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (προστίμου).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε προηγούμενους ελέγχους, παραβάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ορισμένες καθ’ υποτροπή, για τις οποίες έχουν ήδη επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα).