Aγωνιά η οικογένεια του 20χρονου ναύτη που απήχθη από πλοίο στο Τόγκο

173

Συγγενείς και φίλοι του 20χρονου ναυτικού Δημήτρη Γκιάτη,ο οποίος βρίσκεται στα χέρια πειρατών, μετά το ρεσάλτο σε ελληνόκτητο πλοίο στο Τόγκο, περιμένουν ένας ίχνος ζωής και επικοινωνίας για να ηρεμήσουν, ενώ ο πατέρας του θέτει το ερώτημα πως οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι να πάρουν τα παιδιά από τα δωμάτια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι πειρατές επιτέθηκαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle» και απήγαγαν τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος Έλληνας.

Ο πατέρας του νεαρού ναυτικού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και η αγωνία του για την τύχη του γιου του είναι εμφανής.

«Η ώρα είναι ένας χρόνος. Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε ασφαλές το παιδί πίσω. Πιστεύω ότι όταν το παιδί είναι σε σχολή είναι το κράτος στη μέση, πιστεύω ότι θα πηγαίνει τα παιδιά αυτά σε ασφαλές σημείο. Γιατί είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας να πεις ότι πήγε μόνος του και υπέγραψε να πάει σε μια ζούγκλα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν δυο η ώρα τη νύχτα. Χτύπησε ο συναγερμός και με το που χτύπησε, τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί»