Χαρδαλιάς: Στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο

164

Για μία δύσκολη νύχτα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ.Χαρδαλιάς είπε «στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά το βράδυ ήταν πολύ δύσκολο. Στην Κέρκυρα είναι κλειστά τα σχολεία, είχαμε μικρές κατολισθήσεις, χρειάστηκε να κάνουμε περισσότερες από 50 αντλήσεις υδάτων, κάποιους απεγκλωβισμούς σε οχήματα… Χρειάστηκε να γίνει συντονιστικό στις 11:30 το βράδυ, όλος ο μηχανισμός και της Περιφέρειας και των Δήμων ήταν σε πλήρη εγρήγορση, η συνεργασία ήταν καλή».

Ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφερόμενος στην Αττική είπε «μεγάλα προβλήματα εκτός από τους όγκους των νερών δεν είχαμε. Χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αντλήσεις υδάτων και παραμένουν σε επιφυλακή όλα τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Νομίζω ότι μέχρι το μεσημέρι πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή, σιγά -σιγά θα εξασθενήσει το φαινόμενο».

Nα σημειωθεί ότι κατά την κορύφωση των φαινομένων της κακοκαιρίας «Βικτώρια» στην Κέρκυρα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστών για άντληση υδάτων από 35 κατοικίες που πλημμύρισαν.

Τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας προκάλεσαν και πτώσεις δέντρων στην Κέρκυρα, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει σε 42 περιπτώσεις (για κοπή δέντρων) και σε δυο ακόμη για κοπή άλλων αντικειμένων που μπλόκαραν δρόμους. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν επίσης άτομο που είχε αποκλειστεί στο αυτοκίνητό του στην Κέρκυρα, λόγω της υψηλής στάθμης υδάτων.

Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική δέχθηκε 15 κλήσεις από πολίτες στην Αττική, για άντληση υδάτων και για κοπή δέντρων. Εν τέλει, οι πυροσβέστες επενέβησαν σε 7 περιπτώσεις. Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς.