Αλεξανδρούπολη: Στον Εισαγγελέα οδηγείται καθηγητής που τον κατήγγειλε μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση

534

Σε σύλληψη μετατράπηκε τελικά η προσαγωγή του 46χρονου καθηγητή σε Λύκειο της Αλεξανδρούπολης, τον οποίο κατήγγειλε 17χρονη μαθήτρια του για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της και απειλή και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, o καθηγητής που είναι παντρεμένος με ένα παιδί, τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει κάποια προσωπικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την συμπεριφορά του. Πριν από περίπου ένα μήνα η μητέρα της κατήγγειλε στην Διευθύντρια του Λυκείου της Αλεξανδρούπολης ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ότι από τον Δεκέμβριο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024 έκανε σεξιστικά σχόλια στην κόρη της και επιχείρησε να την χαϊδέψει στα γεννητικά της όργανα προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο καθηγητής στην Αλεξανδρούπολη λάμβανε συνεχείς άδειες
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διευθύντρια του Λυκείου ενημέρωσε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία απάντησε ότι θα φροντίσει για την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο. Επειδή δεν υπήρχε γραπτή καταγγελία ούτε στο Λύκειο αλλά ούτε και στην Αστυνομία, δεν μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα λάμβανε συνεχείς άδειες επικαλούμενος προβλήματα.

Χθες και ενώ βρισκόταν πάλι σε άδεια, πήγε στο σχολείο και άρχισε να ακολουθεί την 17χρονη μαθήτρια απειλώντας και βρίζοντας την όπως η ίδια κατήγγειλε στην Διευθύντρια, στο γραφείο της οποίας κατέφυγε. Αυτή ειδοποίησε την Αστυνομία που έφτασε άμεσα στο σχολικό συγκρότημα και έκανε προσαγωγή στον καθηγητή φορώντας του χειροπέδες.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης έφτασε και ο πατέρας της μαθήτριας και ο καθηγητής συνελήφθη κατηγορούμενος για διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας (σ.σ. του εκπαιδευτικού ιδρύματος), απειλή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ανήλικη στους αστυνομικούς, φέρεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024 προσέβαλε και τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.