Αλβανία: Κλιμακώνεται η ένταση στη Χειμάρρα – Γκρεμίζουν σπίτι ομογενή

219

Κλιμακώνεται η ένταση στη Χειμάρρα στη σκιά της σύλληψης και προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη.

Ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την αθωότητα ή μη Μπελέρη και πριν ολοκληρωθούν οι ελληνικές εκλογές, φαίνεται πως τα λεγόμενά του δεν ισχύουν, αφού το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο της πολεοδομίας μαζί με τον στρατό και την αστυνομία της Αλβανίας βρέθηκαν έξω από το σπίτι ομογενούς, υποστηρικτή του Μπελέρη, με σκοπό να το κατεδαφίσουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Δρυμάδες Χειμάρρας, με τον ιδιοκτήτη να τονίζει στο MEGA ότι το οίκημα είναι καθόλα νόμιμο και έχει όλες τις απαραίτητες άδειες.

«Έχουν έρθει πολεοδομία, στρατός, αστυνομία, τα πάντα, επειδή ήμουν στην επιτροπή στον Μπελέρη για να μου κατεδαφίσουν το σπίτι. Είναι νόμιμο, με άδεια και τα πάντα. Δε μου έχουν δώσει χαρτί, τίποτα, μόνο επειδή υποστηρίζω τον Μπελέρη», είπε χαρακτηριστικά ο

«Ο δικαστής φοβάται τον Ράμα»
Ο άνδρας, ο οποίος είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ανέφερε ότι ακόμα και η Δικαιοσύνη φοβάται τον Αλβανό πρωθυπουργό και γιαυτό δεν μπορεί να σώσει το σπίτι του.

«Πήγα το πρωί στο δικαστήριο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, φοβούνται, και ο δικαστής φοβάται τον Ράμα, και τώρα θα μπουν μέσα και θα το ανατινάξουν. Αυτή είναι η Αλβανία».

Πάντως, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live News η επιλογή του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν φαίνεται να είναι τυχαία, καθώς ήταν στην επιτροπή καταμέτρησης των ψήφων το βράδυ της Κυριακής, διαδικασίας μέσω της οποίας δήμαρχος βγήκε ο Φρέντι Μπελέρης.