Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 24/1

Τα μαγαζιά άνοιξαν και δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν και την Κυριακή 24/1 μαζί με τα σούπερ μάρκετ. Το ωράριο και τα μέτρα.

H επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε όλη την χώρα ξεκίνησε ξανά με φυσική παρουσία και όχι με click away, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές, μοιράζοντας χαμόγελα σε καταναλωτές και καταστηματάρχες.

Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ωστόσο οι περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν να κρατούν τα καταστήματά τους ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 20:00.

Το ίδιο ωράριο λειτουργίας θα ισχύει και σε όσα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ ανοίξουν και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, οπότε και δίνεται η δυνατότητα.

Για το λιανεμπόριο υπενθυμίζεται ότι ο καταναλωτής πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 το οποίο έχει χρονικό περιορισμό δύο ωρών. Ο καταναλωτής πρέπει να διατηρεί το μήνυμα στο κινητό του, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Τα μέτρα που ισχύουν στα μαγαζιά

Στα καταστήματα ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα:

  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.