Aποκλειστικό: Με αυτό το “κόλπο” κυβέρνηση και ξένες δυνάμεις γεμίζουν την Ελλάδα τζαμιά

Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί ή συναινεί; Οι φίλοι του Ερντογάν εξαπλώνουν τα σχέδια τους. 

Το ζήτημα φέρνει στη βουλή με ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όμως δεν είναι καινούριο. Αντίθετα, έχει βάθος χρόνου και πολιτική συνέχεια, καθώς τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει στο ακέραιο και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ιούνιος 2019: Το Ισλαμικό Τέμενος των Αθηνών στο Βοτανικό, παρουσία του, τότε, υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου εγκαινιάστηκε, παρά τις έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Γαβρόγλου, περιχαρής δήλωσε πως: “Το τέμενος κατασκευάστηκε αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και τα έξοδα λειτουργίας του θα τα καταβάλει το ελληνικό κράτος. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να εμποδίσει κάποιον να έρθει, ακόμα και αν έχει διαφορετική γνώμη ως προς τη λειτουργία του τζαμιού. Η Αθήνα έχει επιτέλους έναν χώρο προσευχής για τους πολίτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους επισκέπτες μουσουλμάνους”.

Κάποιοι μίλησαν για ψηφοθηρία.

Τα έργα του ημιτελούς τέμενους ολοκληρώθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου 2020, όταν και πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του. Η λογική – αλλά και η επίσημη “γραμμή” – ήταν πάντα η ίδια: Ένα τέμενος που δημιουργήθηκε με λεφτά του ελληνικού λαού και είχε ως σκοπό να υπάρξει ο σχετικός έλεγχος αναφορικά με τη λειτουργία του, κλείνοντας συνάμα όλα τα παράνομα τζαμιά. 

Ο τίτλος της ιστοσελίδας iefimerida

Ωστόσο τον ίδιο μήνα, εν έτει 2019, όπως προκύπτει και κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε προ ημερών ο ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η πακιστανική κοινότητα αγόρασε ένα μεγάλο οικόπεδο στα Μέγαρα, ξεκινώντας να κατασκευάζει ένα διώροφο τζαμί στα πρότυπα του ισλαμικού τεμένους των Αθηνών, σχεδόν ταυτόχρονα με τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στον Βοτανικό. Πρόκειται για μία υπερμεγέθη κατασκευή, που διαθέτει τεράστιο υπόγειο χώρο και ισόγειο.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις ακόλουθες αναρτήσεις τα έργα στα Μέγαρα είχαν αρχίσει ήδη από τις 12 Ιουνίου 2019:

Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη “μεγάλη πρόβα” στο ημιτελές κτίσμα, με προσευχή για το Eid al – Adha, ομιλίες και τρόπο τινά, πλημμελή μέτρα προστασίας, εν καιρώ πανδημίας. Υπεύθυνος για την κατασκευή, πρόεδρος της επιτροπής και Ιμάμης του τζαμιού είναι ο Muhammad Irfan Sultani.

Ποιος είναι ο Muhammad Irfan Sultani

Φωτογραφία από τα εγκαίνια του Βοτανικού

Ο ιμάμης του τζαμιού, είναι πρόσωπο με έντονη κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα. Αποτελεί τον ιδρυτή και ιθύνοντα νου του σωματείου “TANZEEM GULZARE MADINA”, το οποίο θα είναι τελικά και το όνομα του τζαμιού. Έχει αναγνωριστεί από το Ειρηνοδικείο Μεγάρων και θεωρήθηκε και από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αυτό ακριβώς είναι και το κόλπο που κάνουν τα τζαμιά για να λειτουργούν, έχοντας αναγνωριστεί ως πολιτιστικά Σωματεία.

Ο Muhammad Irfan Sultani φροντίζει να συνδικαλίζεται, μετέχοντας, όπως θα δείτε σε ομιλίες συνδικάτων του νομού Αττικής.

Παράλληλα, πρωτοστάτησε στις πορείες έξω από την Ινδική πρεσβεία για το Κασμίρ.

Συχνά – πυκνά τον συναντάμε να διευρύνει τις δημόσιες σχέσεις του, βγαίνοντας φωτογραφίες με σημαίνοντα πρόσωπα.

Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι δηλώνει ανοιχτά την υποστήριξή του στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων γνωρίζει ότι χτίζεται τζαμί στον Δήμο του;

Ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης, Αντιστράτηγος ε.α ως ανεξάρτητος δήμαρχος Μεγαρέων στη δεύτερή του θητεία, φαίνεται να γνωρίζει καλά τον Muhammad Irfan Sultani, καθώς δέχτηκε τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του.

Απατώντας, ως εκ τούτου, στο σχετικό ερώτημα, φαντάζει απίθανο για τον κ. Σταμούλη να μην έχει επίγνωση του ότι χτίζεται τζαμί στο Δήμο του. Μάλιστα, ο ίδιος φαίνεται να είναι αρκετά δικτυωμένος, αφού πρόσφατα υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό.

Από την αποθήκη στο διώροφο – Ο ρόλος του Αχμέτ Σαχμπάχ Σιντικί

Επί χρόνια το τζαμί των Πακιστανών στα Μέγαρα βρίσκεται σε υπόγειο/αποθήκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει να δίνει άδειες σε όλα αυτά τα παράνομα τζαμιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα; Το κεντρικό των Πακιστανών στο Περιστέρι και των Σιιτών στον Πειραιά, με τα υπαίθρια αυτομαστιγώματα να έχουν νομιμοποιηθεί. Η αναγνώριση του πολιτιστικού Σωματείου που είδαμε παραπάνω, θεωρείται πλέον “άδεια”.

Το υπάρχον τζαμί στα Μέγαρα:

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι την κατασκευή του νέου τζαμιού επιβλέπει κι ο Σαχμπάζ Αχμέτ Σιντικί, αρχι-Ιμάμης της πακιστανικής κοινότητας, δεξί χέρι του Τζαβεντ Ασλάμ και υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων.

Ο Σιντικί, συνέβαλε στην οικονομική ενίσχυση και διαβεβαίωσε πως αυτό το τζαμί θα είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν περισσότερα…

Και ως προς τις πεποιθήσεις του, ο Σαχμπάζ Αχμέτ Σιντικί δεν κρύβεται. Δηλώνει ανοικτά υπέρμαχος του Ερντογάν. Σε σημείο που μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν όλοι είναι “φυτευτοί” τελικά.

Πως καλύφθηκαν τα έξοδα για την κατασκευή του τζαμιού – Η επίσκεψη του μεγαλο-Ιμάμη απο το Μπέρμιγχαμ

Τα έργα συνεχίζονταν και ευλόγως δημιουργήθηκε η απορία για το πως προέκυψε η χρηματοδότηση τόσο του οικοπέδου όσο και της κατασκευής. Θα ήταν αρκετά δύσκολο να καλυφθούν τα έξοδα με ρεφενέ απλών μελών της πακιστανικής κοινότητας, αφού πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον Βοτανικό.

Οι απορίες λύθηκαν, με την επίσκεψη ενός μεγαλο-Ιμάμη από το Μπέρμιγχαμ για επιθεώρηση των έργων τον Μάρτιο του 2020.

Ο Sultan Fiazul Hassan Qadri, είναι καθεστωτικός και ταξιδεύει συχνά στο Ισλαμαμπάντ για να λάβει κατευθύνσεις.

Ο Σεΐχης Σουλτάνος Fiazul Hassan Qadri, αποτελεί έναν παγκοσμίου φήμης μελετητή του ισλαμικού δόγματος και της πνευματικής επιστήμης του Σουφισμού. Είναι ο άμεσος απόγονος του Σουλτάν Μπαχού. Ως ηγέτης του Τάγματος Sarwari Qadri Sufi, ο Σεΐχης Σουλτάνος Fiazul Hassan Qadri είναι καθοδηγητής και δάσκαλος σε περίπου 1 εκατομμύριο Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη Νότια Ασία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Στη χώρα μας, χαίρει μεγάλου σεβασμού και αναγνώρισης από τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας.

Ο συγκεκριμένος Ιμάμης επισκέπτεται πολύ συχνά την Ελλάδα και παρευρίσκεται στα νομιμο-παράνομα Πακιστανικά τζαμιά.

Αρχές Μαρτίου ήταν πάλι στην Ελλάδα…

Ο Σεΐχης Σουλτάνος Fiazul Hassan Qadri είναι ο άμεσος απόγονος του Hazrat Sultan Bahu. Πρόεδρος του ιδρύματος Hazrat Sultan Bahu Trust, του Ισλαμικού καναλιού Takbeer TV και του Pakistan Milli Tehreek.

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του ιδρύματος: Το Hazrat Sultan Bahu Trust είναι μια καταχωρημένη φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1983 από τον Σεΐχη Σουλτάν Φιάζ ουλ Χασάν και τον Σεΐχη Σουλτάν Νιαζ ουλ Χασάν Σαρουάρι Καντρί. Στο επίκεντρο αυτού του εγχειρήματος ήταν η διατήρηση και η κατανόηση του μηνύματος του Θεού…
Το Trust ίδρυσε την έδρα του και το πρώτο του τζαμί το 1983 σε ένα τριώροφο κτίριο του 19ου αιώνα που φιλοξενούσε αρχικά το παλιό εργοστάσιο πιάνου Mozart Works στο Balsall Heath, Μπέρμιγχαμ.
Έκτοτε έχει αναπτύξει περισσότερα από 20 κέντρα και πολυάριθμες συνεργασίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δημιουργήσει μια εθνική φήμη για θρησκευτική καθοδήγηση, εκπαιδευτικά προγράμματα και δημοσιεύσεις για τη μουσουλμανική κοινότητα.
Το HSBT βρίσκεται στην καρδιά του Μπέρμιγχαμ σε μια ακμάζουσα κοινότητα που είναι διαφορετική σε εθνικότητα και πλούσια σε πολιτισμό και κληρονομιά.
Το Τζαμί έχει γίνει όχι μόνο ένας πρωταρχικός τόπος λατρείας για τη μουσουλμανική κοινότητα, αλλά ένα σημείο εστίασης για τη μεγαλύτερη κοινότητα στο σύνολό της.
Το HSBT έχει καθιερωθεί σταθερά ως ηγέτες στη βρετανική κοινότητα προσφέροντας αμέτρητα εκπαιδευτικά μαθήματα και κοινοτικά έργα.
Από τότε, η HSBT παρήγαγε εκατοντάδες Huffaz (απομνημονευτές ολόκληρου του ισλαμικού ιερού βιβλίου, το Κοράνι) και Ulema (μελετητές που έχουν ειδική γνώση του ισλαμικού ιερού νόμου και θεολογίας) που διαδίδουν τώρα το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Το HSBT είναι επίσης ο ιδρυτής πολλών αδελφών οργανισμών (Birmingham Qur’an Academy, As-Siraat, Takbeeer TV και πολλοί άλλοι κάτω από την ομπρέλα του), οι οποίοι τώρα είναι οι Alhamu Lillah (ευχαριστώ τον Θεό) εξαιρετικά επιτυχημένοι στους αξιοσέβαστους τομείς για τους οποίους απευθύνονται ξεχωριστά.Κυκλοφορεί η τηλεόραση Takbeer.
Το πρώτο μας αποκλειστικό τηλεοπτικό κανάλι. Μια πλατφόρμα για έξυπνη και πρακτική τηλεόραση που συμπληρώνει τον ορισμό του καλού προγραμματισμού, των εκπομπών συζήτησης, της επικαιρότητας, των επιχειρήσεων και των νομικών, ισλαμικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται ειδικά για παιδιά και νέους, προγράμματα για γυναίκες, ακόμη και ψυχαγωγίας εντός των αποδεκτών κανόνων των ισλαμικών αξιών. Μια πλατφόρμα για τη δημιουργία και την παγκοσμιοποίηση των ηγετών του αύριο.
Σημειώνουμε ότι ο Fiazul Hassan Qadri τον Απρίλιο του 2020, συναντήθηκε στο Ισλαμαμπάντ με τον Ιμράν Κάν αλλά και τον υπουργό θρησκευτικών υποθέσεων, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Fiazul Hassan Qadri, βρισκόταν στην Ελλάδα λίγο πριν αρχίσουν τα έργα στα Μέγαρα, τον Μάιο του 2019. Κι εδώ είναι και το ζουμί της ιστορίας. Τον Ιούνιο ανακοινώνει πως το πρότζεκτ της κατασκευής το αναλαμβάνει το ίδρυμα του (Hazrat Sultan Bahu Trust), ενώ δημοσιεύει και τον λογαριασμό του σωματείου “TANZEEM GULZARE MADINA” για προσφορές από το εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, διάφορα αγγλόφωνα πακιστανικά μέσα ενημερώνουν για την εξέλιξη των έργων στο τζαμί του Hazrat Sultan Bahu Trust.
O Fiazul Hassan Qadri, όπως και όλοι οι προαναφερθέντες, είναι υποστηρικτής του Ερντογάν

Η πρεσβεία του Πακιστάν κινεί τα νήματα

Η πρεσβεία του Πακιστάν και φωλιά της ISI,  ανα τακτά χρονικά διαστήματα, καλεί όλους τους Ιμάμηδες των τζαμιών για κατευθύνσεις. Τα ελέγχει πλήρως, ακόμα και αυτά που πρόσκεινται στον Τζαβέντ Ασλάμ, οι αυλικοί του οποίου μπαινοβγαίνουν κανονικά στην πρεσβεία.

Τον Μάιο ήταν η τελευταία και επίσημη…

Ο πρέσβης Muhammad Nadeem Khan δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 2 χρόνια θητείας και αναμένεται αντικαταστάτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του χρεώνεται η αποτυχία επικοινωνιακής διαχείρισης και αντιμετώπισης των “επιθέσεων” που δέχτηκε η πακιστανική κοινότητα.(Σύνταγμα, πορείες κλπ)
Στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε ρεπορτάζ αγγλόφωνου πακιστανικού καναλιού για την εξέλιξη των έργων. Το UK44 ανήκει σε πακιστανικό όμιλο και έχει τα στούντιο στο Λονδίνο.
Όλα ανήκουν στο δίκτυο επιρροής του Ισλαμαμπάντ.

Πακιστάν όπως Τουρκία 

Το Πακιστάν ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας για την επέκταση της επιρροής του.
Επενδύει στην διασπορά και την εργαλειοποιεί ως πολλαπλασιαστή ισχύος σε συνδυασμό με την κατασκευή τζαμιών και ένα τεράστιο δίκτυο συλλόγων/σωματείων, ΜΚΟ, οργανώσεων κτλ που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται αποδεδειγμένα από το Ισλαμαμπάντ.
Είναι ξεκάθαρο το τι γίνεται, η κατασκευή του συγκεκριμένου τζαμιού θα δημιουργήσει τετελεσμένα. Απώτερος στόχος είναι η κατασκευή τζαμιού σε κάθε γειτονιά, όπως γίνεται στη Βρετανία.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο από το 2014 δήμαρχος Μεγαρέων, Αντιστράτηγος ε.α, δεν γίνεται να μην έχει αντιληφθεί τους Πακιστανούς που χτίζουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια τζαμί στον Δήμο του, με χρηματοδότηση από το Ισλαμαμπάντ.
Έχουν γίνει μελέτες, εγκρίσεις των μελετών και έχει εκδοθεί άδεια δόμησης;
Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας ήταν: “Φτιάχνουμε τον Βοτανικό με χρήματα από τον προϋπολογισμό για να τους ελέγχουμε και κλείνουμε όλα τα παράνομα τζαμιά”.
Εδώ λοιπόν, αν γνωρίζουν και αφήνουν να χτίζεται εν κρυπτώ ένα τζαμί μεγέθους Βοτανικού, με χρήματα από το Ισλαμαμπάντ, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αν δεν το γνωρίζουν, τότε είναι απλά επικίνδυνοι.
Εν κατακλείδι, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος και μετά δεν θα το κουνάει ούτε ο Αλλάχ.