Βρούτσης: Το δώρο θα καταβληθεί από τους εργοδότες και το κράτος θα καλύψει το ποσοστό που αναλογεί από τις αναστολές

452
Βρούτσης

Για το μήνα Νοέμβριο όσοι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι δεν τα πάρουν ατόφια θα λάβουν το ποσοστό που τους αναλογεί από την ημέρα που τέθηκαν σε αναστολή δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως όσοι βρίσκονται σε μερική απασχόληση θα λάβουν μεγαλύτερα ποσά ενώ σημείωσε πως καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων επί του ονομαστικού μισθού και σε λίγες περιπτώσεις επί των 534 ευρώ.

Για το δώρο Χριστουγέννων ο υπουργός είπε πως θα καταβληθεί κανονικά από τους εργοδότες και στη συνέχεια το κράτος θα καλύψει το ποσοστό που αναλογεί από τις αναστολές.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Βρούτσης είπε πως μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ εκδίδονται άμεσα οι συντάξεις χηρείας και των αγροτών.

Τόνισε μάλιστα πως έως το 2022 όλες οι συντάξεις θα εκδίδονται ψηφιακά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Μάρτιο του 2021 θα εκδίδονται άμεσα οι συντάξεις αναπηρίας και των γιατρών και το Σεπτέμβριο του 2021 για δημόσιους, ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για στο ασφαλιστικό σύστημα και πως στο τέλος του έτους ο προϋπολογισμός του υπουργείου θα είναι ισοσκελισμένος.

Τέλος ο υπουργός αναγνώρισε πως το 2020 λόγω της πανδημίας οι εισφορές δεν είναι αυτές που είχε προβλέψει το υπουργείο και το υπουργείο Οικονομικών καλύπτει τις πληρωμές των συντάξεων.