Δεν ανακαλεί ο Κουρουμπλής: «Δολοφονικές πολιτικές, χάθηκαν άδικα 7.500 άνθρωποι» -Τι είπε για τη διαγραφή του

224

Επιμένει στη θέση του περί «δολοφονικών πολιτικών» ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ένα 24ωρο μετά τη δήλωση που οδήγησε στη διαγραφή του από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουρουμπλής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν. Μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Κουρουμπλής ερωτήθηκε αρχικά αν επρόκειτο για μια φράση που τού ξέφυγε.

«Το επίδικο δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύτηκαν. Το επίδικο είναι ότι υπάρχει μια έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμά κανείς να την αμφισβητήσει γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του πρωθυπουργού του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Και μέσα από την έκθεση ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι» σημείωσε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «βεβαίως το εμβόλιο πρέπει να γίνει, είναι απαραίτητο, δεν φτάνει όμως. Όπως λέει ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και βεβαίως η προσοχή απ’ όλους».

 «Πνίγηκαν άνθρωποι από κακή ροή οξυγόνου»

Ερωτηθείς, ξανά, αν θεωρεί ότι οι τόσοι νεκροί συνιστούν δολοφονία, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε πως «όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συμβαίνει; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή του οξυγόνου. Ας πάει στον εισαγγελέα. Πώς πέθαιναν οι άνθρωποι εκεί; Είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι καλούν ανθρώπους που δεν έχουν ειδικότητα σχετική (με ΜΕΘ) να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους; Χάνονται άδικα άνθρωποι».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας:

«Και το ερώτημα, γιατί είμαστε πολίτες, είναι ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Πρωθυπουργός; Η κυρία Γκάγκα λέει ότι κάθε εβδομάδα ενημερώνεται. Ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρώντας ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου είπε ότι δεν ήταν ενημερωμένος ο πρωθυπουργός. Οι δυο καθηγητές λένε ότι ενημερώθηκαν σε ανώτατο επίπεδο. Εκτός αν εννοεί ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, ότι ενημέρωσαν την ΠτΔ και όχι τον πρωθυπουργό. […] Φέρτε μου έναν πολιτικό της ΝΔ που μίλησε και έκανε αναφορά στην έκθεση. Ο αυτοθαυμασμός και η αυταρέσκεια τα μόνα χαρακτηριστικά των ομιλιών τους»

«Είπα “οι πολιτικές σας είναι δολοφονικές”» -Τι δήλωσε για τη διαγραφή του

Αμέσως μετά, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως «αν ήμασταν στην πρώτη φάση θα είχε δικαιολογία η κυβέρνηση. Διαβάστε τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε αύριο. Διαβάστε να δείτε στη συγκεκριμένη σελίδα τη μείωση δαπανών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από τα 252 εκατ. στα 138. […] Τι να ανακαλέσω; Οι βουλευτές ασκούν εξουσία; Ακούσατε όλη την τοποθέτησή μου; Δεν τους αναγνώρισα ότι είναι ευσυνείδητοι άνθρωποι; Όταν λες έναν άνθρωπο ευσυνείδητο μπορεί να πεις ότι δολοφόνησε; Είπα “οι πολιτικές σας είναι δολοφονικές”».

Καταλήγοντας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ερωτήθηκε για τη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα και απάντησε ως εξής:

«Δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ να κλαψουρίσω γιατί με διέγραψε ο Τσίπρας. Με διέγραψε, τελείωσε αυτό. Η δική μου υπόθεση δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ ήθελα να αναδείξω το τι συντελείται και τι έρχεται. Η ζωή απειλείται από αυτά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία».