Διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έκαναν το μεσημέρι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, ζητώντας την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου τους, ιδιαίτερα όσο είναι σε εξέλιξη τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων κρατούσαν πανό και πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα.

Σε δηλώσεις της, το μέλος της Επιτροπής, Μίνα Αγγελοπούλου, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού στους δικαστικούς υπαλλήλους, να γίνουν διορισμοί δικαστών, να απολυμαίνονται οι χώροι των δικαστηρίων, να απαλλαγούν οι δικηγόροι από τις ασφαλιστικές εισφορές και την καταβολή ΦΠΑ, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα. «Τα δικαστήρια είναι κλειστά και ταυτόχρονα ανοιχτά», είπε και ζήτησε την άμεση οικονομική στήριξη των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και ασκούμενων δικηγόρων με συγκεκριμένα ποσά.