Διπλό φονικό Ανωγείων: Αύριο η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων

Απολογήθηκε ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιώργη Ξυλούρη.

 

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια, στις 2 Μαΐου του 2020.

Σήμερα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ολοκλήρωσε την απολογία του ο 30χρονος κατηγορούμενος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Γιώργη Ξυλούρη.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 30χρονος υποστήριξε ότι όταν είδε τον νεκρό πατέρα του θόλωσε το μυαλό του και άρχισε να πυροβολεί. Ωστόσο δεν θυμάται πόσες φορές πάτησε τη σκανδάλη.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας εκτός και εντός της δικαστικής αίθουσας. Ενώπιον των δικαστών κλήθηκαν 30 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, ενώ δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών.

Το χρονικό του διπλού φονικού

Το διπλό φονικό έγινε στο Περαχώρι, μία ημέρα μετά την Πρωτομαγιά, με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές, που προκάλεσαν καυγά ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Τους ξεχωρίζουν τρίτα πρόσωπα. Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν μάταια όμως μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Στην απολογία του ο 30χρονος αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στο δρόμο όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».

Μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί» ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

Η απάντηση ωστόσο έφτασε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών και φαίνεται πως η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του Λευτέρη Καλομοίρη προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.