Η εικόνα στο αύριο…του Κορωνοϊού!

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Είχα ημέρες να γράψω… Δεν είχα κείμενο, δεν είχα καθαρή εικόνα για το αύριο και θα σας πω μια αλήθεια στις επόμενες γραμμές.

Απόφοιτος τεχνικής εκπαίδευσης. Έπρεπε να προσεγγίσω την δέσμη μου μέσα από ειδικότητα. Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων έχω τελειώσει και μέσα σε όλα αυτά που έμαθα, είναι μια εκπαίδευση σε ό,τι αυτές τις ημέρες συζητάμε. Με πιάνει πραγματικά φόβος για το που θα μπορούσαμε να είμαστε αν δεν είχε λάβει σοβαρά μέτρα υγειονομικού αποκλεισμού, η κυβέρνηση. Με κυριεύει το βαρύ συναίσθημα που έχουνε όλοι, με τους θανάτους σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Η.Π.Α και Ηνωμένο Βασίλειο.

Για πρώτη φορά η πατρίδα έδειξε να τα καταφέρνει έως τώρα. Να σώζει ζωές και να μπορούν οι πολίτες όλων των ηλικιών να αισθάνονται ασφαλείς, αν και εφόσον τηρήσουν τους νέους κανόνες της…ζωής,

Είναι ό,τι ποιο ελπιδοφόρο έχει γίνει από τα μεταχουντικά χρόνια. Αφήσαμε την “βλακεία” που μας δέρνει σε ομαδικό επίπεδο, δείξαμε κατανόηση και σεβασμό και σχεδόν στο σύνολό της οι κοινωνία, είπε ένα όχι τεράστιο στην απειλή. Πολλά όχι έχουμε πει που μας ενώνουν αλλά  μετά το “χαβαλεδιάζαμε” ιστορικά και κόβαμε τα κεφάλια μας!

Ας είναι λίγες οι φωνές που έχουν διαφορετική άποψη για την ζωή μας και το κοινό μας μέλλον. Ας διαφωνούμε αλλά ας κατανοούμε τον κίνδυνο και να αντιμετωπίζουμε με προσοχή το αύριό μας.