Η νέα πλατφόρμα «Electric Versatility Platform» της Mercedes έτοιμη για την επόμενη προηγμένη γενιά του eSprinter.

Το eSprinter επόμενης γενιάς θα προσφέρει βέλτιστες λύσεις
Επένδυση 350 εκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη της νέαςπλατφόρμας Electric Versatility Platform.
Τα χαρακτηριστικά του eSprinter καθορίζονται σε στενήσυνεργασία με τους πελάτες: Τρεις μπαταρίες και πολυάριθμεςδιαμορφώσεις αμαξώματος καθιστούν την επόμενη γενιά του eSprinter ιδανική για πληθώρα επιχειρήσεων, από Vanμεταφοράς φορτίου και επιβατών μέχρι πλαίσιο γιακιβωτάμαξες.
Η πλατφόρμα παίζει καίριο ρόλο στην προώθηση τηςστρατηγικής της Mercedes-Benz Vans: Πρωτοπορία στηνηλεκτρική κινητικότητα και κερδοφόρα ανάπτυξηπαγκοσμίως.

Η Mercedes-Benz Vans κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς τον πλήρηεξηλεκτρισμό των προϊόντων της. Όλα τα μοντέλα της θα διατίθενται με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με έμφαση στην αξιοπιστία, την ποιότητα και το βέλτιστο συνολικό κόστος χρήσης (TCO). Γιαακόμη υψηλότερη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της στο μέλλον, η Mercedes-Benz Vans ανέπτυξε τη νέα Electric Versatility Platform γιατην κατηγορία των μεγάλων Vans. Αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμαηλεκτροκίνησης θα αποτελέσει τη βάση για το eSprinter επόμενηςγενιάς. Τα κύρια στοιχεία της νέας πλατφόρμας είναι τρία δομικάτμήματα που επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία κατά τηνανάπτυξη και τη σχεδίαση διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων. Με αυτότον τρόπο, διαμορφώσεις αμαξώματος οι οποίες ήταν προηγουμένωςδιαθέσιμες μόνο για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναιπλέον εφικτές και με ηλεκτροκίνηση.

«Το eSprinter επόμενης γενιάς θα μας επιτρέπει να προσφέρουμε πολύπερισσότερες εκδόσεις αμαξώματος. Κατά συνέπεια, στο μέλλον, θαείμαστε σε θέση να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των πελατών σεπολλούς και διαφορετικούς κλάδους, ενώ ταυτόχρονα θα τουςπροσφέρουμε τα πλεονεκτήματα της οδήγησης με τοπικά μηδενικέςεκπομπές», λέει ο Marcus Breitschwerdt, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans. «Το Sprinter αποτελεί εδώ και 25 χρόνια απτή απόδειξη τωνδυνατοτήτων μας στον τομέα των μεταφορών. Στο πεδίο τηςηλεκτρικής κινητικότητας, έχουμε εισάγει πολλές καινοτομίες τατελευταία χρόνια. Εφαρμόζοντας τη στρατηγική ταχύτατουεξηλεκτρισμού, συνδυάζουμε τα καλύτερα από δύο κόσμους καινοτομία και εξειδίκευση!»

Η Mercedes-Benz είναι πεπεισμένη για τα οικολογικά και οικονομικάπλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και θα συνεχίσει να προωθεί τα σχέδιά της με στόχο να προσφέρει ηλεκτροκίνητα Vans για όλες τιςκατηγορίες. Η Mercedes-Benz Vans επιταχύνει τη στρατηγικήεξηλεκτρισμού και επιδιώκει να πρωτοστατήσει στα ηλεκτρικάσυστήματα μετάδοσης κίνησης επισπεύδοντας την ανάπτυξη της νέαςElectric Versatility Platform για την κατηγορία των μεγάλων Vans. Αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης θα υποστηρίξει τοeSprinter επόμενης γενιάς, με στόχο να προσφέρει τις υψηλότερεςεπιδόσεις στην κατηγορία του. Με μια επένδυση 350 εκατομμυρίωνευρώ, η Electric Versatility Platform θα παίξει καίριο ρόλο στα σχέδιατης Mercedes-Benz Vans για μεταφορές με μηδενικές εκπομπές και θαπροσφέρει βέλτιστες λύσεις για όλους τους κλάδους μεταφορών. Επιπλέον, το eSprinter επόμενης γενιάς θα παράγεται με ουδέτεροισοζύγιο CO2 κάτι που αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της Daimler Ambition 2039».

Σήμερα, η Mercedes-Benz Vans είναι ήδη ο ηγέτης στην αγοράηλεκτρικών οχημάτων με μερίδιο άνω του 30% στις κατηγορίεςμεσαίων και μεγάλων Vans στην Ευρώπη. Μετά το eVito και τοeSprinter, η Mercedes-Benz Vans σκοπεύει να αναπτύξει το eCitan, ώστε να καλύψει όλες τις κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών μεηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

Η ανάπτυξη της Electric Versatility Platform υπογραμμίζει το νέοπροσανατολισμό στη στρατηγική της Mercedes-Benz Vans, η οποία μεταξύ άλλων προσβλέπει στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στοντομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. «Να αναβαθμίσουμε τιςμεταφορές στο επόμενο επίπεδο: Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε θέσειστη Mercedes-Benz Vans. Φιλοδοξούμε να υπερβούμε τις προσδοκίεςτων πελατών μας, προσφέροντάς τους τα πιο ελκυστικά Vans καιπολύτιμες υπηρεσίες.» Marcus Breitschwerdt, Επικεφαλής Mercedes-Benz Vans.

Η Mercedes-Benz Vans έχει αναδιατυπώσει τη στρατηγική τηςσύμφωνα με εκείνη του κλάδου επιβατικών αυτοκινήτων, δίνονταςέμφαση στα εξής:

Σαφής τοποθέτηση ως κατασκευαστής premium οχημάτων γιαεπαγγελματίες και ιδιώτες

Η Mercedes-Benz Vans υπογραμμίζει το προφίλ της ωςκατασκευαστής premium οχημάτων και πάροχος πρωτοποριακώνλύσεων για επαγγελματίες και ιδιώτες πελάτες.

Εστίαση στις ανάγκες και την πιστότητα πελατών

Η Mercedes-Benz Vans θα εντατικοποιήσει τη συνεργασία της μετους πελάτες της, ώστε να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα και οιυπηρεσίες που προσφέρει προσαρμόζονται απολύτως στις ανάγκεςτους.

Ηγετική θέση στα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης καιτις ψηφιακές λύσεις

Στόχος της Mercedes-Benz Vans είναι να θέσει νέα πρότυπα στηνκατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών με λύσειςπροσανατολισμένες στους πελάτες και το μέλλον. Εκτός από τηνηλεκτρική κινητικότητα, εξίσου εντατικά αναπτύσσονται ηδιασύνδεση των οχημάτων και οι ψηφιακές λύσεις.

Βελτιστοποίηση εξόδων
Προκειμένου να βελτιωθεί η κερδοφορία και να αυξηθεί ηανταγωνιστικότητα, θα βελτιστοποιηθούν τα πάγια έξοδα. Ηκερδοφορία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πλαίσιοτου μετασχηματισμού προς τη διασυνδεδεμένη κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές.

Electric Versatility Platform της Mercedes-Benz

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης στους πίσω τροχούς, τα δύομεταξόνια, οι τρεις χωρητικότητες μπαταρίας και το υψηλότερομέγιστο ωφέλιμο φορτίο επιτρέπουν κάθε πιθανή έκδοσηαμαξώματος
Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα αυξάνει την ευελιξία και τηνπρακτικότητα του eSprinter επόμενης γενιάς μειώνονταςταυτόχρονα την πολυπλοκότητα και το κόστος παραγωγής
Το eSprinter επόμενης γενιάς θα συντελέσει σημαντικά στιςμεταφορές με τοπικά μηδενικές εκπομπές στο μέλλον

Τα κύρια στοιχεία του νέου σχεδιασμού είναι τρία κυρίως δομικάτμήματα που αφήνουν μεγάλα περιθώρια ευελιξίας κατά την ανάπτυξηκαι τη σχεδίαση διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων:

Εμπρόσθιο τμήμα για τα εξαρτήματα υψηλής τάσης

Το ομοιόμορφα σχεδιασμένο μπροστινό τμήμα περιλαμβάνει όλα ταεξαρτήματα υψηλής τάσης, όπως τα εξαρτήματα φόρτισης και τομετατροπέα AC/DC. Συνεπώς, μπορεί να συνδυάζεται χωρίςτροποποιήσεις με όλες τις εκδόσεις του οχήματος, ανεξαρτήτωςμεταξονίου, μεγέθους μπαταρίας και αμαξώματος.

Εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο υποδάπεδο

Το δεύτερο δομικό τμήμα είναι η μπαταρία υψηλής τάσης (HV), ηοποία είναι ενσωματωμένη στο υποδάπεδο του οχήματος. Στο μέλλονθα διατίθενται τρεις μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας. Έτσι, οπελάτης θα μπορεί να επιλέγει την αυτονομία και το ωφέλιμο φορτίοπου ταιριάζουν καλύτερα στη χρήση του οχήματος. Χάρη στις διαφορετικ΄ς εκδόσεις μπαταρίας, το eSprinter επόμενης γενιάς θαμπορεί να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών όσον αφοράτις ιδιαίτερες απαιτήσεις TCO, είτε πρόκειται για αστικές είτε γιαυπεραστικές μεταφορές.

Πίσω τμήμα με ηλεκτρικό κινητήριο άξονα

Ο τρίτος πυλώνας του αρθρωτού σχεδιασμού είναι ο ηλεκτρικάκινητήριος οπίσθιος άξονας, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιείται σεόλα τα μοντέλα μεγάλων ηλεκτροκίνητων Vans. Ο μικρών διαστάσεωνκαι πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο πίσωδομικό τμήμα και είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ναπροσαρμόζεται τέλεια σε όλες τις εκδόσεις μοντέλων απόολοκληρωμένα κλειστά Vans μεταφοράς φορτίου και επιβατών μέχριπλαίσια για κλειστές ή ανοιχτές καρότσες χάρη στην ενιαίαπλατφόρμα.