Η πρώην του Τζεφ Μπέζος είναι, πλέον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο – Αμύθητη περιουσία

383

Η Μακένζι Σκοτ, φιλάνθρωπος, συγγραφέας και πρώην σύζυγος του ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Η καθαρή αξία της Μακένζι Μπέζος ανέρχεται πλέον στα 68 δισεκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας την πρωτιά από την κληρονόμο της L’Oréal, Φρανσουά Μπετανκούρ Μάιερς, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg’s Billionaire.

H Μακένζι Σκοτ έλαβε το ¼ των μετοχών του Τζέφ Μπέζος από την Amazon μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 2019. Αυτό ισοδυναμεί με μερίδιο 4% που άξιζε περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια τότε. Και πλέον, είναι ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Τον Ιούλιο η Μακένζι Μπέζος είχε ανακοινώσει πως είχε δωρίσει περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 116 οργανισμούς που περιελάμβαναν τέσσερα ιστορικά κολλέγια και πανεπιστήμια για έγχρωμους. Περιέγραψε, μάλιστα, πως οι οργανισμοί αυτοί εστιάζουν σε έναν από τους εννέα «τομείς ανάγκης» που κυμαίνονται από την φυλετική ισότητα έως την κλιματική αλλαγή.

Πέρυσι, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος υπέγραψε επίσης την πρωτοβουλία Giving Pledge, που ίδρυσαν οι Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, και η οποία ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να αφιερώσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν έχει υπογράψει την δέσμευση αυτή.

Να σημειωθεί πως η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο περίπου 28% τους τελευταίους τρεις μήνες και έχει ανέβει πάνω από 90% φέτος, σύμφωνα με δεδομένα της Refinitiv. Η άνοδος των μετοχών, αύξησε τον πλούτο του Τζεφ Μπέζος σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια.