Επέτειος Πολυτεχνείου: «Δρακόντια» τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. – Επί ποδός πάνω από 5.000 αστυνομικοί με ελικόπτερα, drones και «Αύρες»

403
Πολυτεχνείο ΜΑΤ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την σημερινή επέτειο των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχενείου.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, επί ποδός βρίσκονται περίπου 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ, μέσα στην ημέρα, θα αρχίσουν να παρέχουν συνδρομή από αέρος ελικόπτερα και drones, μεταδίδοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι «Αύρες», τα οχήματα ρίψης νερού, σε περίπτωση που τα πράγματα ξεφύγουν και χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας καθώς και σε πιθανούς ισραηλινούς στόχους, όπως της πρεσβείας, λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα.

Επίσης αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων λόγω και των επεισοδίων που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τις εργασίες για την κατασκευή του Μετρό αλλά και του θανάτου του 17χρονου Χρήστου στη Βοιωτία που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού.

Τέλος το βλέμμα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι στραμμένο και προς τις περιοχές της δυτικής Αττικής καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο ομάδες Ρομά να προκαλέσουν επεισόδια όπως τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αστυνομία είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.