Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Σταϊκούρα: Το μόνο που δεν αντέχει η οικονομία είναι η επικοινωνιακή προσήλωση της κυβέρνησης

Με δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Εφης Αχτσιόγλου κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο λόγος που η ελληνική οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown, όπως είπε σήμερα ο κ. Σταϊκούρας, είναι γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε θωρακίσει πολύ καλά και υπογραμμίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης.

Από την πλευρά της, η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown, ενώ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε το εντελώς αντίθετο.

Η δήλωση Τσακαλώτου

Ο κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown. Πράγματι, είχαμε θωρακίσει την ελληνική οικονομία για να αντέξει πολλά.

Αλλά η ελληνική οικονομία αντέχει και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Αντέχει προσλήψεις καθηγητών, ώστε να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις. Αντέχει αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΕ, ώστε να μη στοιβάζονται οι άνθρωποι. Αντέχει ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός σε επιχειρήσεις.

Η ελληνική οικονομία εν δυνάμει θα άντεχε όλα αυτά αν η κυβέρνηση επιδείκνυε την απαιτούμενη στρατηγική. Και θα αποφεύγαμε τα χειρότερα σε αυτή την περίπτωση, καθώς και τη στοχοποίηση διαφορετικής κοινωνικής ομάδας κάθε μέρα. Το μόνο που δεν αντέχουν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία είναι η επικοινωνιακή προσήλωση των αρίστων επιτελικών.

Η δήλωση Αχτσιόγλου

Ο κ. Γεωργιάδης χθες είπε ότι δεν αντέχουμε νέο lockdown. Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα είπε ότι το αντέχουμε. Κανείς βέβαια στην κυβέρνηση δεν απαντάει στο τι έκανε λάθος και φτάσαμε εδώ.

Ας αντιληφθούν τουλάχιστον ότι η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν δημοσιογραφικό σχολιασμό. Ας συντονιστούν έστω και τώρα στην κυβέρνηση, για να στηρίξουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις.