«Φρένο» Κακλαμάνη στις προσδοκίες Μητσοτάκη για τις Ευρωεκλογές: «Δύσκολο το 33%»

234

Ψαλιδίζει τις ελπίδες του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και για το 33% στις επικείμενες Ευρωεκλογές ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο πρωθυπουργός κατέβασε τον πήχυ για το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, ο πρώην υπουργός και βουλευτής το χαρακτηρίζει «δύσκολο».

Απαντώντας στο εάν η ΝΔ μπορεί να πέσει κάτω από το 30%, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Εγώ μίλησα με αρκετό κόσμο και τώρα τις γιορτές. (…) Το πρόβλημα είναι να πάει ένας κόσμος που στηρίζει παραδοσιακά την Νέα Δημοκρατία στη κάλπη. Εάν πάει στη κάλπη οι περισσότεροι από αυτούς θα ψηφίσουν το κόμμα, στο οποίο παραδοσιακά ανήκουν».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα εξέφρασε την διαφωνία του τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκης όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη:

«Όχι, δεν θεωρώ ότι έπρεπε να επιτραπεί στον κ. Ράμα να έρθει να κάνει προεκλογική ομιλία. Έπρεπε να του πούμε “όχι”» τόνισε.

«Είναι πολιτικό unfair πέντε μέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση, που υποτίθεται πάνε για να κάνουν ένα βήμα, να ενισχυθούν τα μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, να κάνει αυτή την κίνηση» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης για την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Μονή της Χώρας,