Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής που ψήφισε κατά της καθαίρεσής της

Μόνο ένας ευρωβουλευτής ψήφισε σήμερα (13.12.2022) κατά της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς μόνο δύο ευρωβουλευτές απείχαν και ένας ψήφισε «κατά» ενώ οι υπόλοιποι 625 ψήφισαν «υπέρ».

Ο ευρωβουλευτής που ψήφισε κατά της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο Κροάτης Μίσλαβ Κολάκουσιτς. Ωστόσο, ο ίδιος δεν διευκρίνισε τον λόγο της ψήφου του.

 

Ποιος είναι ο Μίσλαβ Κολάκουσιτς
Ο Μίσλαβ Κολάκουσιτς (Mislav Kolakušić) είναι Κροάτης ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που εκλέχτηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2019. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, αποφοίτησε το 1997 και το 2000 έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Επαγγελματική σταδιοδρομία

1998-2000: Ασκούμενος δικηγόρος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
2000-2001: Νομικός σύμβουλος στο Εμποροδικείο του Ζάγκρεμπ
2001-2005: Νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας
2005-2011: Ανώτερος νομικός σύμβουλος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κροατίας
2011-2019: Δικαστής του Εμποροδικείου του Ζάγκρεμπ
Άλλες δραστηριότητες

2018: Πρόεδρος της ΜΚΟ «Antikorupcija», μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό τη δημιουργία, στην κροατική κοινωνία, μιας ισχυρής πλατφόρμας υποστήριξης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, την προστασία των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες

 

 

Σημειώνεται ότι, μετά την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate και την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ενώ την Πέμπτη θα τεθεί σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα.