Ευρωεκλογές 2024: Το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ ανακάλυψε… «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα

227

Το σκληροπυρηνικό «Κόμμα ισότητας ειρήνης και φιλίας» που αυτοαποκαλείται ως «το πρώτο και μοναδικό πολιτικό κόμμα της Μουσουλμανικής “Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης» κάνει κινήσεις ενόψει των ευρωεκλογών ώστε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος «εθνικών μειονοτήτων».

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο μετέβη στην Έδεσσα, μαζί με την υποψήφιά του στις ευρωεκλογές Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία εκπροσωπεί την «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της μητρικής γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ».

Αμέσως μετά, σε ανάρτησή του το ΚΙΕΦ ανέφερε πως συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία η οποία τους εξέφρασε «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η “μακεδονική μειονότητα” στην περιοχή».

«20 Μαΐου Δευτέρα, επισκεφθήκαμε την Έδεσσα, την περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές μας για το 2024, η Ευγενία Νατσουλίδου, μέλος της Μακεδονικής μειονότητας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η υποψήφια μας κα Νατσουλίδου και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μακεδονική μειονότητα στην περιοχή. Η πρόεδρος Τσιγδέμ Ασάφογλου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ εξέφρασαν τη σημασία της συνεργασίας με την κα Νατσουλίδου στις Ευρωεκλογές του 2024 και τον αγώνα έναντι στα προβλήματα της μακεδονικής μειονότητας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υποψήφια ευρωβουλευτή του 2024 κα Νατσουλίδου για τη φιλοξενία της. Ως ΚΙΕΦ, υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι, όπως και η δική μας μειονότητα, αγωνίζονται για τα δικαιώματα και το δίκαιο.

Μουσουλμανικό κόμμα ΚΙΕΦ: Με ψευδό «Μακεδόνισσα» στη μάχη των ευρωεκλογών για να σταματήσει τον κατήφορο

Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε καταγράψει πανελλαδικά ποσοστό 0,75% συγκεντρώνοντας 42.792 ψήφους. Σε εκείνες του 2019, η δύναμή του συρρικνώθηκε στο 0,71% και τις 40.211 ψήφους. Φέτος, το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), με επικεφαλής την 37χρονη Τσιντέμ (στα ελληνικά… Σπασόχορτο!) Ασάφογλου, κατέρχεται και πάλι στη «μάχη» των ευρωεκλογών, έχοντας και πάλι την πλήρη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Όμως, υπό το φόβο να μειωθεί και άλλο η δύναμή του και το Προξενείο να υποστεί μία ακόμη ήττα, προχώρησε σε… διεύρυνση. Για πρώτη φορά η λίστα των υποψηφίων του δεν είναι αμιγώς μουσουλμανική! Στην 26η θέση φιγουράρει το όνομα της Ευγενίας Νατσουλίδου, της αυτοπροσδιοριζόμενης «Μακεδονοπούλας», η οποία -όπου βρεθεί και όπου σταθεί- κάνει λόγο για την ανύπαρκτη «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, τα δικαιώματα της οποίας -μάλιστα- καταπατούνται!

Πηγή: Eleftherostypos.GR