Φράγκος: «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» – Πανευρωπαϊκή πρωτιά ως ο ευρωβουλευτής με τις περισσότερες ερωτήσεις

341

Βραβείο για τις…εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει θέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε ο Εμμανουήλ Φράγκος!

Σύμφωνα με το Politico, o 30χρονος ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» έχει θέσει όχι μία και δύο αλλά 344 ερωτήσεις, μία κάθε πέντε μέρες στα μέλη του κοινοβουλίου αλλά και σε άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς ασκώντας πίεση για απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα!

Σε δήλωσή του ο κ. Φράγκος ανέφερε πως η πολιτική της ΕΕ «δημιουργεί ερωτήματα καθημερινά. Οι ψηφοφόροι ζητούν διευκρινίσεις και θέλουμε να απαντάμε».

Η σχετική ανάρτηση του Εμμανουήλ Φράγκου στο twitter/x:

Οι εκατοντάδες ερωτήσεις που έχει θέσει έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν την Ελλάδα, από την κτηνοτροφία μέχρι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα!

Στην δεύτερη θέση έρχεται ο Ιταλός νομοθέτης Τζιαναντόνιο Ντα Ρε με 331 ερωτήσεις!

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να απαντήσει στις ερωτήσεις. Μάλιστα, o Ολλανδός συντηρητικός ευρωβουλευτής Ρόμπερτ Ρόος υπέβαλλε ένα παράπονο όταν διαπίστωσε ότι η Επιτροπή είχε απαντήσει πιο αργά στο 95% των ερωτήσεων που έθεσαν οι ευρωβουλευτές από το 2019!

Η ομάδα του Ολλανδού ευρωβουλευτή βρήκε ότι οι αρμόδιοι απάντησαν με 40 μέρες καθυστέρηση σε 23.000 ερωτήσεις που θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί μέσα σε τρεις ή έξι εβδομάδες!