#Για_τη_Μυρτώ: Κύμα συμπαράστασης στο twitter για τον δικαστικό Γολγοθά

Στα trend του twitter το hashtag #Για_τη_Μυρτώ.

 

Την ευαισθητοποίηση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε η συνέντευξη της μητέρας της άτυχης Μυρτώς στο «ΘΕΜΑ», που δήλωσε αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να δικαιωθεί, μετά το «όχι» του Εφετείου στο αίτημα αποζημίωσης.

Εννέα χρόνια μετά το έγκλημα που της σημάδεψε τη ζωή, η Μυρτώ καλείται καθημερινά να δώσει μάχη για την αναπηρία της. Τα περασμένα χρόνια έχει υποβληθεί σε αμέτρητες θεραπείες, ωστόσο η υποτυπώδης αλληλεπίδραση με το περιβάλλον που έχει κατακτήσει είναι το ανώτατο όριο της αποκατάστασής της.

Η μητέρα της Μυρτώς ζήτησε μέσω του «ΘΕΜΑΤΟΣ» η κόρη της να μην καταδικαστεί οικονομικά αυτή τη φορά. Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη. Η μητέρα της Μυρτούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η δημοσιοποίηση της συνέντευξης από το «Πρώτο Θέμα» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitters, από ανθρώπους που δηλώνουν συγκλονισμένοι από την περιπέτεια της κοπέλας. Το hashtag #Για_τη_Μυρτω είναι ανάμεσα στα trends του ελληνικού twitter καθώς όλο και περισσότεροι δηλώνουν την συμπαράστασή τους προς την κοπέλα.

«#Για_τη_Μυρτω αξίζουν χιλιάδες τουιτς. Ποιος γονιός δεν συγκλονιστηκε κ δεν είδε το δικό του παιδί στη θέση της Μυρτώς; Αν ένα κράτος δεν μπορεί να συμπαρασταθεί σε ένα παιδί που τόσο ανανδρα κ βάναυσα κακοποιήθηκε σημαίνει ότι έχουμε παραιτηθεί σαν κοινωνία», έγραψε μία χρήστης. «#Για_τη_Μυρτώ
Το κράτος πρέπει να σταθεί επιτέλους δίπλα σε αυτό το κορίτσι και την οικογένεια του. Πόσα χρόνια θα παλεύει αυτή η μάνα μόνη της;», γράφει μία άλλη.