Η ανακοίνωση Μαξίμου για Καμμένο με μετάφραση: Τί εννοεί και τί λέει

236

Οι ανακοινώσεις του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ δεν μυρίζουν μόνο κουτσαβάκικο καθεστωτισμό, είναι και ακατάληπτες. Για τον λόγο αυτό, το MeaCulpa αναλαμβάνει από σήμερα την μετάφραση των κειμένων του υπογείου του Αλέξη, ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο non paper.

“Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.”

ΜΤΦΡ: Πετάμε αρχικά κάτι θεσμικό για να μην ανησυχήσουν αμερικανογερμανοσκοπιανοί και για να φαίνεται ότι δε μασάμε. Απαντάμε στον Καμμένο, αλλά απευθυνόμαστε στη ΝΔ.

“Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.”

ΜΤΦΡ: Μη χαίρεστε, λοιπόν, εκεί στην Πειραιώς, γατί όσο περνάει από το χέρι μας δεν το κουνάμε ρούπι. Όσο και να χτυπιέται ο Πάνος, όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε σήμερα πιάνουν από το τέλος του χρόνου και μετά, οπότε καληνύχτα σας. Άσε που μπορεί τελικά το πράγμα να καεί από τους ίδιους τους Μακεδόνες (στσ: έτσι αποκαλούν τους Σκοπιανούς οι ένοικοι του Μαξίμου), οπότε όλα πούδρα.

“Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.”

ΜΤΦΡ: Ξαναλέμε, πρέπει πρώτα να μας φέρει η άλλη πλευρά το δικό της μέρος στο πιάτο για να κάτσουμε εμείς να ασχοληθούμε. Κι αν το άρθρο 1, παρ. 4 της συμφωνίας λέει ως τ τέλος του 2018, εμείς λέμε πιο πάνω “το νωρίτερο μέχρι το τέλος του έτους” διότι α) δεν ξέρουμε τί υπογράψαμε και β) δεν μας νοιάζει κιόλας. Χαλαρά.

“Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.”

ΜΤΦΡ: Κάνουμε ότι δεν ακούσαμε τί είπε ο Καμμένος, διότι από τη μία μπορεί να εξαγοράσουμε ή να προσεταιριστούμε τίποτα ανεξάρτητους και ποταμίσιους, οπότε και δεν θα έχουμε ανάγκη τους ΑΝΕΛ, ενώ από την άλλη, αν θελήσουμε να το τινάξουμε στον αέρα μόνοι μας και να κάνουμε τους αμερικανογερμανούς έξαλλους με τον Κυριάκο, ζητάμε άμα λάχει να περάσει και με 180 ψήφους.

“Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.”

ΜΤΦΡ: Όπως είπαμε και πριν, όταν έρθει, αν έρθει, η ώρα, βλέπουμε. 180; δημοψήφισμα; Ό,τι μας βολέψει καλύτερα κι αν πάλι καταλήξουμε σε εμφύλιο ήπιας έντασης όπως το ’15 δε δίνουμε δεκάρα. Τουναντίον, μπορεί και να γουστάρουμε.

“Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.”

ΜΤΦΡ: Στο σημείο αυτό ήρθε η ώρα να πουλήσουμε λίγη μαγκιά, οπότε γράφουμε την πρώτη εξυπνάδα που μας ήρθε στο μυαλό εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλήθεια είναι ότι βαριόμαστε λίγο σήμερα και δεν τό’χουμε, αλλά whatever. Ειδικά αυτό το “ο πρώτος στην ιστορία” μπορεί αν είναι μνημειωδώς αυθαίρετη παπαριά, αλλά για εντυπωσιασμό στα όσα γίδια μας έμειναν μπορεί και να πιάσει.

“Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…”

ΜΤΦΡ: Την αγαπά πολύ ο Αλέξης αυτήν την παροιμία, οπότε κολλάει-δεν κολλάει την πετάμε εμείς εδώ και καθίστε εσείς να αναρωτιέστε γιατί.

 

ΥΓ – Η φωτογραφία κειμένου είναι δανεισμένη από τον Το Παρατηρητήριο.