ΗΠΑ: Δημοκρατικοί της Εξεταστικής Επιτροπής για την 6η Ιανουαρίου φοβούνται ότι, αν εκλεγεί ο Τραμπ, θα τους βάλει φυλακή

210

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων που ηγήθηκαν της έρευνας για τον ρόλο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο λένε ότι ανησυχούν για την ασφάλειά τους και για το αν θα συλληφθούν αν ο πρώην πρόεδρος κερδίσει την επανεκλογή του.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν στο CBS News, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμά τους για μια ανάρτηση του Τραμπ στις 18 Μαρτίου στο Truth Social που έλεγε ότι η Ρεπουμπλικανή πρώην βουλευτής Λιζ Τσένι (R-WY) «πρέπει να πάει στη φυλακή μαζί με την υπόλοιπη Επιτροπή»!

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ (D-CA), ο οποίος έχει σταθερά συγκεντρώσει χρήματα από όλες τις έρευνες των Δημοκρατικών και τις παραπομπές του Τραμπ, δήλωσε στο δίκτυο: «Η γυναίκα μου και εγώ έχουμε συζητήσει για το πώς θα ήταν η ζωή μας αν συνέβαινε το χειρότερο… . Δεν μπορείτε να αποφύγετε τις συζητήσεις για το ‘Τι θα γινόταν αν;’. Και πρέπει να σκέφτομαι την προσωπική μου ασφάλεια».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Ομάδας της Βουλής των Αντιπροσώπων Πιτ Αγκιλάρ (CA) δήλωσε ότι πήρε σοβαρά την απειλή της φυλάκισης, αλλά αστειεύτηκε ότι η φυλακή είναι κοντά στο Καπιτώλιο και ότι η οικογένειά του θα τον επισκεφθεί «όπου κι αν βρίσκομαι».

Η βουλευτής Ζόι Λόφγκρεν, άλλο μέλος της επιτροπής που διερεύνησε την 6η Ιανουαρίου, άλλη μια Δημοκρατική της Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Τραμπ σκοπεύει να κάνει αυτό που λέει ότι θα κάνει.

Ο πρώην αστυνομικός της Ουάσινγκτον Μάικλ Φανόνε, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής και στη συνέχεια προσλήφθηκε από το CNN ως αναλυτής της επιβολής του νόμου, δήλωσε στο CBS News: «Πρόκειται να θέσει ως όπλο το Υπουργείο Δικαιοσύνης… και να το χρησιμοποιήσει για να κυνηγήσει ανθρώπους σαν εμένα… Μας λέει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει».

Ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ Χάρι Νταν, ο οποίος τώρα κατεβαίνει υποψήφιος για το Κογκρέσο ως Δημοκρατικός στο Μέριλαντ, δήλωσε στο CBS News: «Όποιος έχει καταθέσει εναντίον του ή έχει μιλήσει δημόσια, θα πρέπει να ανησυχεί». Ο πρώην αστυνομικός και υποψήφιος πολιτικός δήλωσε ότι η απειλή της σύλληψης «είναι λίγο τρομακτική για να τη σκέφτεσαι, αλλά πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις το σωστό».

Μια εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε στο CBS News σε δήλωσή της ότι «ολόκληρο το αφήγημά τους είναι ένα ψέμα»:

Ο Τζο Μπάιντεν, η Νάνσι Πελόζι, η Λιζ Τσένι και οι διεφθαρμένοι Δημοκρατικοί στην ψευδεπίγραφη Επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου είπαν ψέματα στο αμερικανικό κοινό για χρόνια, αρνήθηκαν σε βασικούς μάρτυρες να καταθέσουν την αλήθεια και συγκάλυψαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ούτε ο πρόεδρος Τραμπ, ούτε κανένας από τους υποστηρικτές του, συμμετείχε ποτέ σε μια υποτιθέμενη «εξέγερση». Ολόκληρο το αφήγημά τους είναι ένα ψέμα και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία.

Η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου διαλύθηκε αφού οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων το 2020. Η Τσένι, η κορυφαία Ρεπουμπλικανή στην επιτροπή, έχασε την υποψηφιότητά της για επανεκλογή.

Πηγή: NewsFire.GR