Ηράκλειο: Βούλγαροι εξαπάτησαν 3 ηλικιωμένες – Πήραν 22.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 31.000 ευρώ

164

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, Βουλγάρων, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αποσπάσει χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 53.000 ευρώ. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα αλλοδαπού.

Σύμφωνα με το ekriti, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 20 Ιανουαρίου 2024 άγνωστοι προφασιζόμενοι αστυνομικούς ή γιατρούς τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και αιφνιδιάζοντας τους παρουσίαζαν την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα ζητώντας από αυτούς χρήματα ή κοσμήματα προκειμένου να τους παράσχουν βοήθεια (να αποφύγουν ποινικές συνέπειες ή να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση).

Με αυτό τον τρόπο, σε τρεις περιπτώσεις στο Ηράκλειο, κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένες γυναίκες συνολικά το χρηματικό ποσό 22.000 ευρώ και κοσμήματα χρηματικής αξίας 31.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν τις αλλοδαπές και σε έρευνες που τους έγιναν βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν συνολικά: το χρηματικό ποσό των 22.070 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στις κατόχους τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.