Jazz Chronicles στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ: Tania Giannouli Trio

202

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 21.00 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles υποδέχεται το 2019 με το σχήμα Tania Giannouli Trio.

 Η διεθνώς ανερχόμενη συνθέτρια και πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη μαζί με δύο ακόμη σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα) και τον Κυριάκο Ταπάκη (ούτι), δημιουργούν ένα ξεχωριστό τρίο, που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία μιας μουσικής με ασυνήθιστη ενορχήστρωση, στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έπειτα από την πρόσφατη sold out παράσταση στο φεστιβάλ τζαζ του Βερολίνου (Berliner Festspiele), το Tania Giannouli Trio θα παρουσιάσει στον Φάρο ακυκλοφόρητο υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ του.

Η μουσική της Τάνιας Γιαννούλη καλύπτει ένα αξιοσημείωτο εύρος και δύσκολα κατατάσσεται σε ένα είδος, δεδομένου ότι αντανακλά πολλές και διαφορετικές παραδόσεις. To διεθνές της ντεμπούτο έγινε με τo ντουέτο της με τον Πορτογάλο πνευστό Paulo Chagas και τον δίσκο τους Forest Stories. Το 2015 δημιούργησε το Tania Giannouli Ensemble, με το οποίο ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ της, Transcendence. Ο τελευταίος της δίσκος Rewa, μαζί με τον Νεοζηλανδό performer των taonga pūoro (παραδοσιακά όργανα των Maori) Rob Thorne και τον sound editor Steve Garden, προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον των κριτικών.  Tα άλμπουμ της κυκλοφορούν από το Νεοζηλανδικό music-art label “Rattle” κι έχουν αποσπάσει διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως τα Madrid International Jazz Festival και Berliner Festspiele. Το σίγουρο είναι ότι «η μουσική της προσκαλεί τον ακροατή σε ένα όνειρο αιωνιότητας» όπως εύστοχα σημείωσε το περιοδικό Jazzspace.                                   

Η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).  

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας 07-31 Ιανουαρίου 2019 είναι:

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 06.00 – 22.00

Παρασκευή έως Κυριακή: 06.00 – 00.00

      Αγορά, Φάρος: 06.00 – 00.00

Κέντρο Επισκεπτών: 09.00 – 22.00

  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.