K. Μπογδάνος στον ΣΚΑΪ: «Κεντροαριστερό κόμμα η ΝΔ με έντονη Ποταμοποίηση» (video)

598

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Α’ Αθήνας, και αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Σήμερα».

O κ. Μπογδάνος επανέλαβε πως η Εθνική Συμφωνία μαζί με τη Δημιουργία Ξανά, και τη Νέα Δεξιά είναι τα συστατικά του μόνου κανονικού δεξιού κόμματος όπως αυτό εκφράζεται σήμερα στη Βουλή.

Τόνισε μάλιστα πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι δεξιό κόμμα ούτε φιλελεύθερο, αλλά ένα κεντρώο κόμμα που ρέπει προς τα κεντροαριστερά με μια εντονότατη Ποταμοποίηση την οποία «λούζεται» αυτές τις μέρες με τη «Λιγναδιάδα».

Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η χώρα μας έχει δυο τελευταίες θέσεις σε σημαντικά θέματα όπως οι οικονομικοί δείκτες, αλλά και στην ελευθερία του Τύπου, όπως και σε μια πρωτιά στη σχέση τιμής καυσίμων – βασικού μισθού.

«Δικαιοσύνη και Νομοκρατία θέλω», πράγματα στα οποία αναφέρονταν το 2017, το 2018 και το 2019 η Νέα Δημοκρατία και μετά τα ξέχασε. Από το γεγονός πως έδωσε δικαιώματα σε Αριστεριστές, Δικαιωματιστές και Ποταμίσιους μέχρι και την οικονομική πολιτική η οποία θυμίζει σοσιαλδημοκρατία.

Για το θέμα των φόρων είπε: «Εμείς λέμε ρίξτε τους φόρους, μην ψάχνετε να βρείτε σε ποιους θα δώσετε ελεημοσύνες για να τους έχετε του χεριού σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε το ρίξτε τους φόρους όψιμα, για προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι των φιλελευθέρων από τη Νέα Δημοκρατία. Η οποία όμως αντιγράφει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με τον Κυριάκο Βελόπουλο ανέφερε: «Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος είπε πως δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά. Η Ελληνική Λύση δεν έχει πραγματική βιολογική ταυτότητα, είναι ένα προσωποπαγές κόμμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αρχηγού του».

Αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο ΑΠΘ, ο κ. Μπογδάνος τόνισε: «Πέντε κλούβες ΜΑΤ για να κάνεις μια βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει κοινωνική λογική. Ήταν ένα φτηνό σόου του Υπουργού στη Βουλή Θέλουμε κανονική αστυνομία στις σχολές, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι μια κοροϊδία».

Σε συνέχεια των λεγομένων του για τη στροφή της ΝΔ, επεσήμανε: «Βρίσκομαι στο σουρεαλιστικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει από τη Νέα Δημοκρατία, να ρίξει τους φόρους. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να φτιάξει ένα σκηνικό υπέρ της, μέσα από τα σκηνικά των τελευταίων μηνών προσπαθώντας να πάρει το κέντρο».

Σε σχετική διαφωνία του με τον Άρη Πορτοσάλτε απάντησε πως: «Η Νέα Δημοκρατία αντί να κόψει τα επιδόματα στους λαθρομετανάστες, καλεί ακόμη περισσότερους», ενώ σε ερώτηση για το αν θα συμπορευθεί με τη ΝΔ είπε: «Εγώ δεν θέλω να συγκυβερνήσω με κανέναν, εμείς θα βάλουμε όρους θα θέσουμε τις δικές μας ατζέντες. Στο θέμα της Παιδείας, της Δημόσιας Τάξης, και της Μετανάστευσης».

Για το αν η Εθνική Δημιουργία έχει ακραία ρητορική, σχολίασε πως ιδεολογικά πλέον άπαντες βρίσκονται στον ίδιο χώρο. «Οι δεξιοί εντός Νέας Δημοκρατίας, δεν εκφράζουν δεξιό λόγο. Ακόμη και το σόου που έκανε ο κ. Συρίγος στη βουλή, είναι για το θεαθήναι. Αν έχει πραγματικές δεξιές απόψεις, να καθαρίσει τις σχολές».

Ενώ τέλος σε σχόλιο για το ότι χρησιμοποιεί ως σύνθημα τα Τζαμιά, απάντησε ξεκάθαρα: «Τα 117 παράνομα Τζαμιά δεν είναι σύνθημα, είναι μια πραγματικότητα που ζω εγώ και οι συμπολίτες μου».