Καιρός – Meteo: Έρχεται νέος καύσωνας τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

11700

Μπαίνει ο Αύγουστος και επιστρέφει ο καύσωνας. Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

 

Μάλιστα, οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου προς το τέλος της εβδομάδας θα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, κάτι που «μεταφράζεται» σε θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 °C.

Σε ό,τι αφορά τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή άνοδο σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ενώ τοπικές βροχές ή καταιγίδες εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια τμήματα.

 

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταγράφουν άνοδο της θερμοκρασίας έως και 3 °C κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής (30.07.2023).

Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μέγιστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr: