Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας, ραγδαία αλλαγή από Παρασκευή

204

Η τελευταία επίθεση του χειμώνα – Ο υδράργυρος ανεβαίνει από την Παρασκευή, θα δούμε μέχρι και 20 βαθμούς Κελσίου  – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού, πιο «δύσκολη» ημέρα η αυριανή

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού συνεχίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Επιμένει η βαρυχειμωνιά μέχρι και την Τετάρτη με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ωστόστο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου προβλέπεται ανοιξιάτικο με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, για σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και στα απολύτως πεδινά τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Αυξημένη πιθανότητα σποραδικών χιονοπτώσεων υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου, ιδιαίτερα στα βόρεια και κοντά στους ορεινούς όγκους, οι οποίες όμως το μεσημέρι θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Ο καιρός με μια ματιά

-Βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο χιονοπτώσεις έως μέτριας έντασης

-Η θερμοκρασία σε τιμές κατά 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή

-Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ

Μέχρι και τα μέσα της εβδομάδος προβλέπεται πολύ κρύος o καιρός. Η επιδείνωση αφορά στην ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την Τρίτη στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα της Κυριακής. Από την Πέμπτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και ανεβαίνει η θερμοκρασία.