Καλαμαριά: Φωτιά και εκρήξεις σε διαμέρισμα

Συγκινητικές οι στιγμές όταν οι πυροσβέστες έσωσαν ένα γατάκι.

 

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Πασαλίδη στην Καλαμαριά, υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες της περιοχής από το διαμέρισμα ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις.

Με γερανοφόρο όχημα και κατεβαίνοντας με σκάλα από την ταράτσα στο διπλανό διαμέρισμα οι πυροσβέστες κατάφεραν να ξεκινήσουν την κατάσβεση.

Από τη φωτιά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με τρία οχήματα και 9 άτομα.

Η πολυκατοικία εκκενώθηκε από την πυροσβεστική. Σύμφωνα με τον διοικητή, το ανακριτικό τμήμα θα ερευνήσει το εάν υπήρξε έκρηξη ενώ θα γίνει και ο επιτόπιος έλεγχος για να διαπιστωθεί η αιτία που ξεκίνησε την φωτιά, όπως μεταδίδει το GRTimes.   

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ύψος που βρίσκεται το διαμέρισμα, δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία καθώς έπεφταν στο δρόμο γυαλιά και σιδερένια αντικείμενα.

Από το συμβάν προκλήθηκαν ζημιές σε ΙΧ που την ώρα της έκρηξης περνούσε από τον κεντρικό δρόμο της Πασαλίδη.

Οι πυροσβέστες έσωσαν από τις φλόγες ένα γατάκι

Οι πυροσβέστες έσωσαν ένα γατάκι που εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμα όπου ξέσπασε η φωτιά.

Το γατάκι βρισκόταν εγκλωβισμένο στην γωνία ενός παραθύρου του φλεγόμενου διαμερίσματος, σύμφωνα με τον ταξίαρχο της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχο, διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Δαδούδη, και το κατέβασαν με τον γερανό, καθώς η ένοικος του διαμερίσματος έλειπε “Ευτυχώς μπήκαμε έγκαιρα στο διαμέρισμα και το σώσαμε”, ανέφερε ο κ. Δαδούδης, στην τοπική ιστοσελίδα.