Κόντρα Κεραμέως-Φίλη για τα σχολεία στη Βουλή: Μόλις 2 κλειστά σχολικά τμήματα σε 80.000

Κεραμέως

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή, Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης για τα ανοιχτά μέτωπα της Παιδείας, την τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, η υπουργός τόνισε πως από το σύνολο των 80.000 σχολικών τμημάτων μόλις 2 παραμένουν κλειστά και σημείωσε πως αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα προκαλώντας ακόμα και 310.000 κρούσματα.

«Αυτή την ώρα στα σχολεία γίνεται ο μαζικότερος έλεγχος που έχει γίνει στην πανδημία. Ελέγχονται όλοι. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Βρέθηκαν 31.000 κρούσματα μέχρι χθες το βράδυ, τα οποία απομονώθηκαν διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Εσείς κάνατε έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα χωρίς να είχαν ιδέα. Θα είχαν δει δέκα άτομα τουλάχιστον. Δηλαδή 310.000 εν δυνάμει κρούσματα και όλα αυτά ως απόρροια της έκκλησής σας», είπε η υπουργός.

«Το 23,7% των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ είναι σε ηλικίες 0-17, δηλαδή μαθητές και έφηβοι. Πριν τις διακοπές επίσης. Στις διακοπές είχαμε υποχώρηση στο 14%. Η αγωνία για υγειονομική ασφάλεια είναι εξαιρετικά κρίσιμη και συμπαραστεκόμεθα στην αγωνία κι τις κινητοποιήσεις των ανθρώπων», απάντησε ο κ. Φίλης εκτιμώντας πως πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμόσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που λέτε. Όλοι την ίδια μέρα νόσησαν; Η θετικότητα στα παιδιά είναι μόλις στο 1,4%. Από εκεί που δεν ελεγχόταν κανείς τώρα ελέγχονται οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι εσείς προσωπικά- συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Όλοι, εκτός από εσάς, έχουν χαρεί με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία», απάντησε η υπουργός.