Μεντβέντεφ: «Νόμιμοι στόχοι» οι Βρετανοί που θα εκπαιδεύουν Ουκρανούς και τα γερμανικά εργοστάσια παραγωγής πυραύλων

561
Russian Security Council Deputy Chairman and the head of the United Russia party Dmitry Medvedev speaks to the Russian media at the Gorki state residence, outside Moscow, Russia, Thursday, March 23, 2023. (Ekaterina Shtukina/Sputnik Pool Photo via AP)

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε σήμερα Κυριακή ότι οι Βρετανοί στρατιώτες που εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενδέχεται να αποτελέσουν νόμιμους στόχους των ρωσικών δυνάμεων, όπως και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν τους πυραύλους Taurus, αν αυτοί δοθούν στο Κίεβο.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, επιτέθηκε αρχικά εναντίον του νέου υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Λονδίνο θέλει να αναπτύξει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία. Ήδη, το Λονδίνο εκπαιδεύει μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία και σε άλλες δυτικές χώρες.

«Αυτό θα μετατρέψει τους εκπαιδευτές σε νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας. «Ας καταλάβουν καλά ότι θα καταστραφούν χωρίς έλεος. Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί στο ΝΑΤΟ».

Ο Μεντβέντεφ στη συνέχεια καταφέρθηκε και εναντίον της Γερμανίας, επικρίνοντάς τη επειδή θέλει να προσφέρει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ Taurus που θα μπορούσαν να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας.

«Λένε ότι αυτό γίνεται με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, τα πλήγματα εναντίον των γερμανικών εργοστασίων όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι επίσης θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ειρωνικά.

«Αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» απείλησε εκ νέου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ