Μητέρα και κόρη γλίτωσαν από πυρά Ρομά – “Άκουσα τα τζάμια να σπάνε, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ήταν πυροβολισμός”

Σε δύο διαφορετικά σημεία στη Δυτική Αττική το βράδυ της Τετάρτης άνθρωποι κινδύνευσαν από πυροβολισμούς.

Με τρεμάμενη φωνή η μητέρα ενός κοριτσιού 16 χρόνων περιέγραψε στο Star πώς εκείνη και η κόρη της γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τα πυρά των Ρομά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Άνω Λιόσια.

«Ήταν συγκεντρωμένοι στον δρόμο. Φωτιές, είχαν βγάλει κάδους… Το παιδί τρομοκρατήθηκε και φώναζε “βοήθεια, πάμε να φύγουμε”… Έστριψα αριστερά στον πρώτο δρόμο και προσπαθούσα να φθάσω στο τμήμα να σωθώ. Άκουσα τα τζάμια να σπάνε, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ήταν πυροβολισμός. Το παιδί καθόταν μπροστά…. αυτό την έσωσε!», ισχυρίστηκε.Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή είναι πως ακόμα και την ώρα του ρεπορτάζ οι σφαίρες έπεφταν βροχή.

Από τα πυρά των εξαγριωμένων Ρομά δε γλίτωσε ούτε το πλήρωμα πυροσβεστικού στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, την ώρα που έσβηναν φωτιά σε φορτηγό με φιάλες υγραερίου.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star ακούγεται η αγωνία των πυροσβέστων την ώρα που ενημερώνουν το κέντρο τους:

Όχημα πυροσβεστικής: Κέντρο από επεισόδιο, δεχόμαστε σκάγια, δεχόμαστε πυρά κέντρο. Οπισθοχωρούμε.

Κέντρο Π.Υ.: Απομακρυνθείτε, να απομακρυνθείτε. 2831 απειλήθηκες; Διαβίβασε 2831.

Όχημα πυροσβεστικής: Στα διυλιστήρια κάτω, γρήγορα, σύντομα.

Πυροσβέστης ανέφερε στο Star ότι του επιτέθηκαν συνολικά 10 φορές με καραμπίνα.

«Εγώ ήμουνα μέσα στο όχημα, ο άλλος ο μάχιμος ήταν έξω. Του ήρθε το σκάγι στο κεφάλι, δίπλα από το μάτι», υποστήριξε.