Μπάιντεν: «Το Twitter ξερνάει ψέματα σε όλο τον κόσμο»

199

Έμμεσα πυρά κατά του Έλον Μασκ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δηλώνοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος αγόρασε το Twitter, που «ξερνάει ψέμματα σε όλο τον κόσμο».

O Maσκ απέλυσε χθες το μισό εργατικό δυναμικό του Twitter, αλλά η πλατφόρμα είπε ότι οι απολύσεις ήταν μικρότερες στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης. Μιλώντας σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση πόρων για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους στο Ρόουζμοντ, κοντά στο Σικάγο ο Μπάιντεν είπε: «Και τώρα γιατί ανησυχούμε; Ο Έλον Μασκ βγαίνει και αγοράζει μια επιχείρηση που εκτοξεύει, που ξερνάει ψέματα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχουν πλέον επιμελητές στην Αμερική. Δεν υπάρχουν επιμελητές. Πώς περιμένουμε από τα παιδιά να μπορούν να καταλάβουν τι διακυβεύεται;».

Τι συνέβη στο Τwitter τις τελευταίες ημέρες

Την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ ακολούθησαν αναφορές για αύξηση των ρατσιστικών σχολίων και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα και αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις που διαφημίζονταν στο Twitter ανέστειλαν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες τις τελευταίες ημέρες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιερ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν ήταν «σαφής αναφορικά με την ανάγκη να συνεχίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση».

«Αυτή η πεποίθηση επεκτείνεται στο Twitter, επεκτείνεται στο Facebook και σε κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να διασπείρουν παραπληροφόρηση»,πρόσθεσε.

Λίγο πριν κυκλοφορήσει η είδηση της εξαγοράς του Twitter την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προσπαθώντας να καθησυχάσει τους διαφημιστές ότι δεν θέλει το κοινωνικό δίκτυο να γίνει ένα «δωρεάν κολαστήριο για όλους». Σε ανάρτησή του χθες το πρωί ανέφερε ότι το Twitter σημείωσε «μαζική πτώση εσόδων», για την οποία κατηγόρησε «ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές» και αργότερα αναφέρθηκε στις απολύσεις με tweet ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.». Πρόσθεσε δε ότι δόθηκε αποζημίωση τριών μισθών στους απολυμένους.