Νέα νόσος τρομοκρατεί τον πλανήτη – Ο συνδυασμός Flu και Corona γέννησε τη Florona! – Το πρώτο κρούσμα στο Ισραήλ

289

Mία γυναίκα έγκυος είναι το πρώτο κρούσμα της νόσου Florona, από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορωνοϊός), στο Ισραήλ.

Τη μοναδική γνωστή μέχρι στιγμής περίπτωση ασθενή που έχει νοσήσει ταυτόχρονα με γρίπη και κορωνοϊό, αποκάλυψε εφημερίδα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Υediot Ahronot, μια γυναίκα που τις προηγούμενες ημέρες μπήκε στο Ιατρικό Κέντρο Rabin της πόλης Πέταχ Τίκβα για να γεννήσει, διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί και από τους δυο ιούς.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξετάζει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τη μοναδική αυτή περίπτωση της «Florona» (από τις λέξεις flu και corona), χωρίς να έχει προσδιορίσει αν η ταυτόχρονη παρουσία τους στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν «κολλήσει» και τους δυο ιούς.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και σήμερα Παρασκευή επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αντιμετώπισε ένα νέο κύμα γρίπης, με 1.849 ασθενείς να εισέρχονται στα νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα.

Λίγες μόλις ώρες από την είδηση ότι το Ισραήλ κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της νόσου Florona,  το γεγονός έφερε «έκρηξη» στο Twitter, ενώ αμέσως ανέβηκε στα πιο δημοφιλή trend.

Οι χρήστες δίνουν για ακόμη μία φορά… ρεσιτάλ με τα μοναδικά τους σχόλια και «ξορκίζουν» τη νέα νόσο με χιούμορ.