Νέα Υόρκη: Απαγόρευση εξώσεων ως τον Μάιο του 2021

343

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, παλαιότερα επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, θα παρατείνει ως τον Μάιο του 2021 το μορατόριουμ στις εξώσεις, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την παράταση της αναστολής των διαδικασιών έξωσης για επιπλέον 60 ημέρες και απαγορεύει την εκκίνηση οποιασδήποτε νέας διαδικασίας έξωσης ως την 1η Μαΐου 2021.

«Θέλουμε να είναι απλό, δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αναγκάζονται σε έξωση], εξήγησε ο Κουόμο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το μορατόριουμ αυτό επρόκειτο να εκπνεύσει στα τέλη του έτους, όμως οι ΗΠΑ υποφέρουν ακόμη από τις οικονομικές επιπτώσεις της covid-19.

Πολλά καταστήματα αναγκάστηκαν να αναστείλουν ξανά τη λειτουργία τους το φθινόπωρο λόγω της ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19. Επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας δεν γνωρίζουν πότε θα λάβουν το επόμενο επίδομα ανεργίας και άρα πώς θα πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Ο Κουόμο δεν απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να παρατείνει εκ νέου το μορατόριουμ, αν η υγειονομική κατάσταση δεν βελτιωθεί. «Θα δούμε τι θα γίνει τον Μάιο, όμως θέλουμε να προστατεύσουμε τους ενοικιαστές», τόνισε.