Νέες κατηγορίες της Ρωσίας προς την Ουκρανία για τις επιθέσεις με drones στο Κρεμλίνο – Αρνείται την εμπλοκή του το Κίεβο

Νέες κατηγορίες κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ υποστηρίζοντας πως η Ρωσία γνωρίζει «ότι το καθεστώς του Κιέβου» βρισκόταν πίσω από την επίθεση με drone που εξαπολύθηκε εναντίον του Κρεμλίνου στις 3 Μαΐου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Πεσκόφ είπε «στο τέλος, δεν έχει μεγάλη διαφορά ποια από τις μονάδες του καθεστώτος του Κιέβου».

«Πίσω από αυτό βρίσκεται το καθεστώς του Κιέβου. Αυτό το ξέρουμε και με βάση αυτό κάνουμε τη δουλειά μας» ανέφερε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το Κρεμλίνο στις 3 Μαΐου – λίγες μέρες πριν από τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου.

Το Κίεβο αρνήθηκε εξ’αρχής ότι εμπλέκεται στην φερόμενη επίθεση και συνεχίζει να αρνείται πως βρίσκεται από πίσω.

Υψηλόβαθμος Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με μια «περίεργη και χωρίς νόημα» επίθεση με drone στο Κρεμλίνο και υποβάθμισε τη σημασία των ευρημάτων που αναφέρονται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι New York Times ανέφεραν πως σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, η επίθεση με drone που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα εναντίον του Κρεμλίνου ενορχηστρώθηκε πιθανόν από Ουκρανούς κατασκόπους ή την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. Η Μόσχα επιρρίπτει στην Ουκρανία την ευθύνη για την επίθεση.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ανέφερε σε δήλωση στο Reuters πως η Ρωσία προσπαθεί να μειώσει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο εκμεταλλευόμενη φόβους της Δύσης για πιθανή κλιμάκωση των φερόμενων ως ουκρανικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος.