Νετανιάχου για τους τρεις νεκρούς ομήρους: «Είναι μια αβάσταχτη τραγωδία»

301

Την οδύνη του για τους τρεις ομήρους που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία της Χαμάς, εξέφρασε, σε μήνυμα του στο Twitter ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «αβάσταχτη τραγωδία», ωστόσο πρόσθεσε πως στέκεται στο πλευρό των στρατιωτών «στην ιερή αποστολή της επιστροφής των ομήρων, ακόμη και με τίμημα της ζωής τους».

«Μαζί με ολόκληρο τον λαό του Ισραήλ, σκύβω το κεφάλι μου με βαθιά θλίψη και θρηνώ την πτώση τριών από τους αγαπημένους μας γιους που απήχθησαν, ανάμεσά τους ο Γιοτάμ Χαΐμ και ο Σαμέρ αλ-Ταλάλκα. Αυτή είναι μια αβάσταχτη τραγωδία. Ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ θα θρηνήσει σήμερα το απόγευμα. Η καρδιά μου είναι με τις θλιμμένες οικογένειες στη δύσκολη στιγμή τους» είπε αρχικά ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Στέκομαι δίπλα στους γενναίους πολεμιστές μας που επιχειρούν στην ιερή αποστολή της επιστροφής των ομήρων μας, ακόμη και με τίμημα της ζωής τους. Ακόμα και αυτό το δύσκολο βράδυ, θα δέσουμε τις πληγές μας, θα μάθουμε τα μαθήματα και θα συνεχίσουμε με την υπέρτατη προσπάθεια να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες στα σπίτια τους με ασφάλεια».

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι χαρακτήρισε «τραγικό λάθος» τον θάνατο των τριών ομήρων που χτυπήθηκαν από φίλια πυρά.

«Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να εξαχθούν γενικά συμπεράσματα από αυτό το συμβάν», πρόσθεσε.

Με τους τρεις σημερινούς θανάτους έφτασαν τους 22 οι όμηροι των οποίων έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος. Από τους περίπου 250 ανθρώπους που απήχθησαν από τη Χαμάς και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας οι 110 απελευθερώθηκαν και άλλοι 129 παραμένουν αιχμάλωτοι, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη τους.