Νίκος Ανδρουλάκης για αποπομπή Λοβέρδου:Δεν βλέπω το λόγο να προκαλούμε την εσωστρέφεια

Ο ευρωβουλευτής και πιθανότατα υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση Γεννηματά για «καρατόμηση» του Ανδρέα Λοβέρδου, ένωσε τη φωνή του με εκείνη άλλων στελεχών του κόμματος, όπως η Εύα Καΐλή, που μίλησε για «ακατανόητη απόφαση» και πως έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που κάνει ο Α. Λοβέρδος, ή η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου η οποία δήλωσε ότι η «αντικατάσταση του Λοβέρδου, δεν βοηθάει την κατάσταση» και υπογράμμισε ότι «δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η παρουσία του που σήκωσε το βάρος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με συνέπεια και προσφορά και αποτελεσματικότητα».

Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ και στον Π. Τσίμα, ερωτηθείς σχετικά, ο Ν. Ανδρουλάκης αναγνώρισε ότι η Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να διορίζει τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο. Εσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Ομως δεν βλέπω το λόγο όταν ένας αντίπαλος χώρος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζεται στην εσωστρέφεια να στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας προς τη δική μας πλευρά».

Υπογράμμισε επίσης ότι οι «ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη μας έχουν επιλέξει η παράταξή μας να έχει μία αυτόνομη πορεία» και η προσπάθεια είναι αυτή να παίξει σημαντικότερο ρόλο. Για να επιτευχθεί αυτό ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη «μέσα σε αυτή την περιπέτεια που ζουν οι πολίτες εμείς να κάνουμε συνεπή αντιπολίτευση, με προτάσεις που μπορεί να δείξουν έναν άλλο δρόμο σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» και ο Ελληνικός λαός «θα τιμήσει αυτή την παραγωγική, χρήσιμη στάση, απέναντι στους λαϊκισμούς που ακούμε και τους μικροσυμβιβασμούς που κάνει πολλές φορές η κυβέρνηση». Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «η συζήτηση για τα εσωτερικά μας, που θεσμικά ξεκινάει το φθινόπωρο, να γίνει από μία πολύ καλύτερη αφετηρία, κι αν γίνει ένας ανοικτός διάλογος με μεγάλη συμμετοχή τότε θα είναι μία γνήσια αναζωογονητική διαδικασία που θα ενισχύσει την παράταξή μας».