O 35χρονος που έγινε εκατομμυριούχος

386

Με αυτές τις 5 συμβουλές της μαμάς του.

 

Το να καταφέρνεις να αξίζεις εκατομμύρια μέχρι την ηλικία των 35, δεν το λες και εύκολο πράγμα. Ο Ντροκ, όμως, τα κατάφερε και αυτό διότι… ακολούθησε πιστά τις συμβουλές της μαμάς του.

«Ντροκ» είναι το ψευδώνυμό του 35χρονου λομπίστα που ζει στην Ουάσινγκτον και σήμερα η αξία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε μερικά μόνο… εκατομμύρια. Όπως, ο ίδιος αποκάλυψε στο Business Insider, η μητέρα του συνταξιοδοτήθηκε στην ηλικία των 62 και κατάφερε να αναγάγει την αξία της σε αριθμό με 7 ψηφία. Οι συμβουλές που του έδωσε σε συνδυασμό φυσικά με τη σκληρή δουλειά αρκούν σύμφωνα με τον ίδιο για να σε κάνουν εκατομμυριούχο στα 35 σου.

Ο Ντροκ χαρακτηρίζει τη μητέρα του ως «το μοναδικό και μεγαλύτερο οικονομικό influencer» στη ζωή του και μας αποκαλύπτει ποια είναι τα 5 μυστικά της που τον οδήγησαν στην επιτυχία.

1. Αυξήστε το εισόδημά σας

Η μητέρα του Ντροκ δεν έκανε μόνο μία δουλειά για να καταφέρει να γίνει εκατομμυριούχος. Παράλληλα, όμως, με τη βασική της εργασία πλήρους απασχόλησης, χρειάστηκε να κάνει και άλλες δουλειές ταυτόχρονα. Συχνά εργαζόταν νύχτες ακόμη και σαββατοκύριακα. Έκανε δηλαδή ό,τι περνούσε από το χέρι της για να φτάσει στον επιθυμητό της στόχο.

«Η έντονη ζωή της, μου έδειξε ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι πέρα ​​και επιπλέον από την βασική μου δουλειά 9-5» δήλωσε ο 35χρονος. Η αξία της δικής του δευτερεύουσας επιχείρησης εκτιμάται σήμερα περίπου στα 40.000 δολάρια.

2. Αξιοποιήστε την ακίνητη περιουσία σας

Ο Ντροκ και η σύζυγός του, διαθέτουν δύο ακίνητα τα οποία και νοικιάζουν αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το εισόδημά τους. Πρόκειται για μια στρατηγική παθητικού εισοδήματος και δημιουργίας ιδίων κεφαλαίων που την υιοθέτησε από τη μητέρα του. Εκείνη του έμαθε για τις παροχές ταμειακών ροών και τα φορολογικά πλεονεκτήματα τέτοιου είδους επενδύσεων. Έτσι, ο Ντροκ αγόρασε το πρώτο του ακίνητο το 2009. Παράλληλα, εργαζόταν και από εκεί έβγαζε 30.000 δολάρια ετησίως.

«Η μητέρα μου, μου δίδαξε ότι ακόμη και οι μικροί επενδυτές θα μπορούσαν να βγουν κατά πολύ πιο κερδισμένοι επενδύοντας στα ακίνητα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το 2014, εκείνος και η σύζυγός του αγόρασαν ένα δεύτερο ακίνητο για τον ίδιο σκοπό έναντι 115.000 δολαρίων. Χρειάστηκε να ρίξουν επιπλέον 10.000 δολάρια στο ακίνητο για να το επισκευάσουν και να το ανακαινίσουν και στη συνέχεια άρχισαν να το νοικιάζουν. Πλέον η αξία του υπολογίζεται στα 170.000 δολάρια.

3. Επενδύστε στο χρηματιστήριο

«Οι γονείς μας έδωσαν [σε εμένα και στον αδερφό μου] μια μικρή ποσότητα αποθεμάτων, όταν ήμασταν ακόμη παιδιά και μας είχαν ζητήσει να παρακολουθήσουμε την αξία τους. Σε εκείνη την εποχή, αυτό σήμαινε ότι κάθε μέρα θα αγοράζαμε και θα διαβάζαμε τις εφημερίδες για να παρακολουθούμε την τιμή των μετοχών μας. Μπορείτε να το πιστέψετε;» αναφέρει. Σήμερα, ο Ντροκ επενδύει κατά κύριο λόγο σε μετοχές χαμηλού κόστους και τα κέρδη του από αυτές τις επενδύσεις ανέρχονται περίπου στα 700.000 δολάρια.

4. Μάθετε με νέα πράγματα

Η μητέρα του Ντροκ, στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας πέρασε από πολλά και διάφορα πόστα.

«Η μητέρα μου καταπιάνεται με πολλά πράγματα. Γνωρίζει να χειρίζεται τους υπολογιστές, τα πάει πολύ καλά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ασχολείται με τις ανακαινίσεις και τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, της αρέσει η κηπουρική, το μαρκετινγκ. Και αυτά είναι μόνο μερικά από όσα γνωρίζει να κάνει καλά. Θέλει πάντοτε να μαθαίνει νέα πράγματα, πράγματα που δεν γνώριζε. Αυτό ήταν κάτι που από μικρός με εντυπωσίαζε σε εκείνη».

5. Να είστε ανθεκτικοί

Ο δρόμος, ωστόσο, μέχρι η μητέρα του να καταφέρει να γίνει εκατομμυριούχος δεν ήταν πάντοτε στρωμένος με ροδοπέταλα. Δεν ήταν μία η φορά που ενώ είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση, τα έχασε όλα εν μία νυκτί. Ωστόσο, αυτό δεν την σταμάτησε και τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

«Προφανώς, όλοι μας θα έχουμε σκαμπανεβάσματα» υποστηρίζει. «Αυτό όμως που έκανε τη μητέρα μου να πετύχει ήταν ότι ποτέ δεν το έβαζε κάτω. Δεν τα παρατούσε. Συνέχιζε. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, η εμμονή και το πείσμα της ήταν που με έκαναν να θέλω να τη μιμηθώ προκειμένου και εγώ ο ίδιος να πετύχω» προσθέτει.