Οι νόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες που θα αγαπήσετε!

Μια εύκολη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνεται ξανά και ξανά, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. Πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες, το καλύτερο ορεκτικό που μπορείτε να φανταστείτε. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και προσφέρουν μια μοναδική γεύση. Δοκιμάστε τους!

Υλικά συνταγής
1 κιλό μελιτζάνες
250 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 φέτες ψωμί, ξερό (ψίχα)
2 αυγά
1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 κρεμμύδια, μέτρια
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό κ.γλ. ζάχαρη
Ρίγανη
Αλεύρι
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις μελιτζάνες και τις βράζουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν όλη τη νύχτα.

Την επομένη, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τις ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το ψωμί (αφού το τρίψουμε στο μπλέντερ, χωρίς να το βρέξουμε), το κρεμμύδι (πολτοποιημένο και στραγγισμένο από τα υγρά του), τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά (το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό).

Τέλος, πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Συνοδεύουμε τους μελιτζανοκεφτέδες μας, με σως γιαουρτιού.