Όσκαρ 2022: Σε συζητήσεις η Ακαδημία για να εμφανιστεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή απονομής (video)

542

Η απονομή των Όσκαρ πλησιάζει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εμφανίζεται με κάποιον τρόπο στη λαμπερή τελετή.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να αποτελεί τις τελευταίες ημέρες το σημαντικότερο ζήτημα παγκοσμίως, ηθοποιοί, παραγωγοί και καλεσμένοι θέλουν να δουν τον Ουκρανό πρόεδρο είτε με φυσική παρουσία, είτε με συμβολικό τρόπο στην 94η τελετή απονομής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ίσως το σενάριο αυτό να μην είναι απίθανο. Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος πριν οριστεί ως Πρόεδρος της Ουκρανίας, διέγραφε μία σημαντική πορεία ως ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ακαδημία, προκειμένου να βγάλει λόγο την βραδιά της απονομής.

Όπως αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα της New York Post, θα εμφανιστεί για λίγο στη λαμπερή τελετή, είτε μέσω ζωντανής μετάδοσης, είτε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος. Παρά το γεγονός πως άλλες εκδηλώσεις απονομής βραβείων έχουν αναβληθεί λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κορυφαία γιορτή του κινηματογράφου θα διεξαχθεί κανονικά, στις 27 Μαρτίου στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, σε τέτοια περίπτωση επικρατεί μία ανησυχία, καθώς η Ακαδημία δεν θέλει την πολιτικοποίηση του θεσμού των Όσκαρ, δεδομένης του πολέμου που μαίνεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Βέβαια, το τηλεοπτικό δίκτυο του ABC, το οποίο θα μεταδόσει την τελετή, υποστηρίζει ανοιχτά τον Ουκρανό Πρόεδρο και εγκρίνει την εμφάνισή του στη βραδιά.

Η Έιμι Σούμερ, η οποία θα παρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ, μαζί με τη Ρεγγίνα Χολ και την Γουάντα Σάικς, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ντρου Μπάριμορ και δήλωσε κι εκείνη ανοιχτά την επιθυμία της να εμφανιστεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θέλω να βρω έναν τρόπο να έχουμε τον Ζελένσκι είτε δορυφορικά, είτε μαγνητοσκοπημένα. Πιστεύω ότι τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στο Όσκαρ, οπότε θα ήταν μία καλή ευκαιρία να πει κάποια πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.