Παράνοιας συνέχεια: Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας των ΗΠΑ θα επιτρέψει σε άνδρες να αγωνίζονται ως γυναίκες

282

Η USA Boxing, το διοικητικό όργανο που επιβλέπει την ερασιτεχνική και ολυμπιακή πυγμαχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να επιτρέψει στους τρανς μαχητές να χτυπούν γυναίκες μαχήτριες υπό ορισμένες κανονιστικές προϋποθέσεις, αρχής γενομένης από το 2024.

Η «πολιτική για τους τρανσέξουαλ» της οργάνωσης ορίζει ότι όλοι οι μαχητές κάτω των 18 ετών αγωνίζονται σύμφωνα με το φύλο που γεννήθηκαν. Ωστόσο, οι transgender μαχητές άνω των 18 ετών θα μπορούν να αγωνίζονται στην κατηγορία φύλου της επιλογής τους, εφόσον ακολουθούν ορισμένους κανονισμούς.

«Πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, όπως να δηλώσουν τη νέα τους ταυτότητα φύλου, να ολοκληρώσουν τη χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου και να κάνουν τακτικές ορμονικές εξετάσεις», αναφέρει η Daily Mail.

«Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες τρανσέξουαλ αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τριμηνιαίες ορμονικές εξετάσεις και να έχουν παράσχει στο US Boxing τεκμηρίωση των επιπέδων των ορμονών τους για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μετά την επέμβαση».

Επιπλέον, οι μαχητές που μεταπίπτουν από άνδρες σε γυναίκες «πρέπει να αποδεικνύουν ότι τα επίπεδα ολικής τεστοστερόνης στον ορό τους ήταν κάτω από 5 nmol/L για τουλάχιστον 48 μήνες πριν από τον πρώτο της αγώνα».

«Το επίπεδο ολικής τεστοστερόνης στον ορό τους πρέπει να παραμείνει κάτω από 5 nmol/L καθ’ όλη τη διάρκεια της επιθυμητής περιόδου επιλεξιμότητας για να αγωνιστούν στη γυναικεία κατηγορία».

Χωρίς ίχνος ειρωνείας, η USA Boxing δήλωσε την Παρασκευή: «Ο σκοπός αυτής της πολιτικής είναι να παρέχει δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλους τους πυγμάχους».

Η Svetlana Soluianova της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανταλλάσσει γροθιές με τη Virginia Fuchs των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της πτήσης των γυναικών τη δεύτερη ημέρα του…

Η Svetlana Soluianova (κόκκινη) της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανταλλάσσει γροθιές με τη Virginia Fuchs των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 στην Kokugikan Arena στις 25 Ιουλίου 2021, στο Τόκιο της Ιαπωνίας. (Ueslei Marcelino – Pool/Getty Images)

Οι κανονισμοί που έθεσε σε εφαρμογή η USA Boxing δε θα κάνουν τίποτα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αθλητριών για λόγους που ήδη διαπιστώθηκαν με σαφήνεια από την τρανσέξουαλ κολυμβήτρια Λία Τόμας. Ο Τόμας, ένας εντελώς μέτριος άνδρας κολυμβητής που κατέλαβε την 462η θέση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία των ανδρών, έκανε ρεκόρ και διέλυσε ένα πεδίο από καταξιωμένες κολυμβήτριες ολυμπιακού επιπέδου στην κατηγορία των γυναικών, παρόλο που έπαιρνε αναστολείς τεστοστερόνης για τουλάχιστον 18 μήνες πριν από τους αγώνες του Κολλεγιακού Πρωταθλήματος NCAA.

Ο Τόμας νίκησε την Έμα Γουάιαντ, η οποία κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο σε ολυμπιακό ατομικό αγώνισμα. Κέρδισε την Έρικα Σάλιβαν, μια άλλη ασημένια Ολυμπιονίκη. Επιπλέον, κέρδισε την Μπρουκ Φορντ, μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κέρδισε το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2020.

Ο Τόμας απέδειξε αυτό που αθλητικοί επιστήμονες όπως ο Ρος Τάκερ έλεγαν: ακόμη και ένας μέσος άνδρας αθλητής που κάνει θεραπεία με Τ θα είναι κυρίαρχος απέναντι σε γυναίκες αθλήτριες.

Ευτυχώς για την Έμα Γουάιαντ, την Μπρουκ Φορντ και την Έρικα Σάλιβαν, η κολύμβηση δεν είναι άθλημα μάχης και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να υποστούν την ταπείνωση και την αμηχανία του να τους προδώσει το διοικητικό σώμα και η κοινωνία που υποτίθεται ότι είναι εκεί για την προστασία τους, επιτρέποντας σε έναν άνδρα να κλέψει τα μετάλλιά τους. Δυστυχώς για τις γυναίκες στην πυγμαχία των ΗΠΑ, το διοικητικό τους όργανο δεν πρόκειται απλώς να τις προδώσει. Θα το πάνε στο επόμενο επίπεδο επιτρέποντας σε άνδρες να τις νικούν και ενδεχομένως να τους προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες στο όνομα της ένταξης.

Η απόφαση της USA Boxing έρχεται παρά την πρόσφατη έξαρση περιστατικών όπου γυναίκες συναγωνίστριες αποσύρθηκαν από τουρνουά miu-jitsu αφού ένιωσαν «ειλικρινά φοβισμένες» να αντιμετωπίσουν άνδρες αντιπάλους.

Η Πυγμαχία των ΗΠΑ εισήγαγε την πολιτική της για τους τρανσέξουαλ, αφού η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απέφυγε το θέμα το 2021, επιτρέποντας στο διοικητικό όργανο κάθε αθλήματος να καθορίσει τις δικές του πολιτικές.