Παράτησαν κουτάβι που γεννήθηκε χωρίς μάτια

348

Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τον μικρότερο σκύλο παγκοσμίως.

 

Η Teacup, ένα σκυλάκι που είναι μίξη schnauzer και wheaten terrier, δεν γεννήθηκε μόνο τυφλό αλλά και με την ουροδόχο κύστη του συνδεδεμένη στη μήτρα του.

Το κουτάβι ζύγιζε μόλις 450 γραμμάρια για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ζωή του, παλεύοντας να παραμείνει ζεστό λόγω του μικρού μεγέθους του.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω πόσο μικροσκοπικός ήταν και θέλησαν να της βρω λίγο φαγητό» λέει η επικεφαλής του γραφείου υιοθεσιών του καταφυγίου, Νικόλ Μπάτλερ.

«Η Teacup δεν πονάει και δεν ξέρει ότι είναι ανάπηρη καθώς δεν είδε ποτέ στη ζωή της».

Ο εκτροφέας της, την εγκατέλειψε στο καταφύγιο Big Fluffy Dog Rescue στο Νάσβιλ σε ηλικία μόλις ενός μηνός και δεν μπορούσε καν να φάει με το μπουκάλι. Αλλά οι εθελοντές στο καταφύγιο διάσωσης, οι οποίοι ζητούν από τους υποψήφιους ιδιοκτήτες να υιοθετούν σκύλους και όχι να τους αγοράζουν μέσω εκτροφέων, λένε ότι είναι ένα πολύ ευτυχισμένος σκύλος παρά τα προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν κατά την αναπαραγωγή του.

«Κανείς δεν είπε στο σκύλο ότι είναι ξεχωριστός, και φέρεται όπως κάθε άλλο χαρούμενο κουτάβι, εκτός από το ότι χτυπάει επάνω σε πράγματα αλλά σηκώνεται αμέσως και συνεχίζει να τρέχει» είπε η Μπάτλερ. «Πάντα λέμε ‘υιοθετήστε, μην αγοράζετε’ αλλά ο κόσμος συνεχίζει να διατηρεί επιχειρήσεις αναπαραγωγής».

Προκειμένου να πάρει βάρος, οι εθελοντές του καταφυγίου της έδιναν τροφή σε υγρή μορφή και κατσικίσιο γάλα σε σκόνη, μέσω σύριγγας. Τώρα πλέον, η Teacup είναι 18 εβδομάδων και ζυγίζει 2,4 κιλά. Αλλά ακόμη και παρά τη νέα διατροφή του, ο σκύλος δεν αναμένεται να ζυγίζει περισσότερα από 8 κιλά όταν ενηλικιωθεί.

Οι εθελοντές καταφυγίων προειδοποιούν τον κόσμο γι’ αυτά τα σκυλιά «παιχνίδια», τα οποία έχουν συχνά σοβαρά προβλήματα υγείας. «Οι συγκεκριμένες ράτσες έχουν δικά τους προβλήματα, οπότε η αναπαραγωγή δύο εξ’ αυτών μπορεί να θεωρείται δημοφιλής και είμαι σίγουρη ότι αποφέρει πολλά χρήματα. Δυστυχώς, το χρήμα είναι αυτό που έχει σημασία για πολλούς από αυτούς τους εκτροφείς και όχι η υγεία, η ιδιοσυγκρασία και η ακεραιότητα του ζώου».