Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ιερέα που έριξε Αγιασμό με μάνικα στη Λαμία

Παρά τη συγγνώμη του ιερέα που έριξε αγιασμό έξω από τα σπίτια των πιστών με μάνικα στη Λαμία, παρενέβη τελικά Εισαγγελέας.

Ο ιερέας Νικόλαος Καρανάσιος, ανέβηκε σε αγροτικό όχημα και έριξε αγιασμό με μάνικα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να έρθει κοντά στα ποίμνιά του όπως ο ίδιος απάντησε, αφού τα μέτρα κατά της πανδημίας απαγόρευσαν τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ο ιερέας ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά την οργή του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για το περιστατικό, ωστόσο η η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

Μιλώντας στο LamiaReport, ο ιερέας Νικόλαος Καρανάσιος ζήτησε συγγνώμη: «Έχοντας διακονήσει στη συγκεκριμένη ενορία ως εφημέριος εδώ και 15 περίπου συναπτά έτη και λόγω της αδυναμίας μου να επισκεφτώ και να αγιάσω κάθε σπίτι και κάθε πιστό αυτής, όπως έπραττα ακούραστα τα προηγούμενα έτη την παραμονή των Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοΐου-COVID-19, θέλησα αυθόρμητα με τον τρόπο αυτό να έλθω κοντά στο ποίμνιό μου, το οποίο είχα στερηθεί από τον Νοέμβριο μήνα.

Δυστυχώς όμως, λόγω της εν αγνοία μου δημοσίευσης της εικόνας μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ενέργειά μου αυτή προκάλεσε σκανδαλισμό. Για την ενέργεια μου αυτή ζητώ ταπεινά συγνώμη, πρώτα και κύρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως Πατέρα και Ποιμενάρχη μου, αλλά και από το ποίμνιο της Ενορίας μου το οποίο έως και σήμερα διακόνησα όσο και από τους λοιπούς πιστούς τους οποίους σκανδάλισε η συμπεριφορά μου αυτή».