Πεϊνιρλί σοκολάτας

1697

Συστατικά

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 410 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
  • 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό, για το ζυμάρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
  • 80 γρ. marshmallows
  • 4 μπανάνες
  • 80 γρ. φουντούκια

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την πραλίνα και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, για 6-7 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί ανάποδα για να κάψει καλά.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας που έχουμε απλώσει σιμιγδάλι.
  • Πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με λίγο σιμιγδάλι και πλάθουμε με έναν πλάστη σε οβάλ σχήμα περίπου 20-25 εκ.
  • Γυρνάμε περιμετρικά τη ζύμη προς τα μέσα για να δώσουμε το σχήμα του πεϊνιρλί.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι εσωτερικά το μασκαρπόνε, την πραλίνα, απλώνουμε τις μπανάνες σε φέτες, φουντούκια και τα marshmallows.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά.
  • Απλώνουμε λίγο σιμιγδάλι σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα πεϊνιρλί.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.