Πέτρος Φιλιππίδης: Να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα από τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκε η υπεράσπιση του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στον καταδικασθέντα.

«Για την απόπειρα επιβάλλεται μειωμένη ποινή έτσι κι αλλιώς. Οι ελαφρυντικές περιστάσεις δημιουργούν έκτακτο πλαίσιο ποινής. Η αναγνώριση από το δικαστήριο προβλέπει υποχρεωτικώς τη μείωση της ποινής. Όσο αφορά στο ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, απαιτείται καλή συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, την παραδοχή του λάθους του. Αξιώνεται ηθική και ποινική μεταστροφή του δράστη.

Δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ο νομοθέτης αξιώνει μία θετική δράση από πλευρά δράστη. Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η καλή στάση του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία μπορεί να είναι προσχηματική. Δεν αρκεί η επίδειξη καλής και συνήθους συμπεριφοράς.

Εν προκειμένω αναφέρθηκε όλως αορίστως πως από έτος 2014 και εξής τίποτα δεν ακούστηκε για τον κατηγορούμενου και ήταν ένας άνθρωπος της τέχνης. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους ζωής. Δεν είναι ακριβές πως δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Ακούστηκε ( σς επικαλείται δύο καταθέσεις για 2016 και 2018) άλλο εάν δεν πέρασε την πόρτα της ποινικούς διαδικασίας. Όσο αφορά το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, δεν έχουν αποδειχθεί περιστατικά σύννομου βίου κατηγορούμενου.

Οι πράξεις του κατηγορούμενου για τις οποίες καταδικάστηκε δεν ήταν παραφωνία στην υπόλοιπη ζωή του. Ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με την πεποίθηση υποταγής στη νομιμότητα. Εν προκειμένω, ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και η υπεράσπιση λέει πως ήταν ελεήμων , ωστόσο ο ισχυρισμός προβάλλεται αορίστως.

Δεν ήταν παραφωνία ούτε έκπληξη στην υπόλοιπη ζωή του αυτά για τα οποία καταδικάστηκε. Ενδεικτικά αναφέρω όσα κατάθεσε η κυρία Παπούλια το 1996-1997» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το δικαστήριο.

Aθώος για την πράξη του βιασμού- Ένοχος για δύο απόπειρες

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δυο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε νωρίτερα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Δικαστές και ένορκοι μετά απο μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού.