Πήλιο: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο για τα Χριστούγεννα

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα εδώ και λίγες μέρες είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα χιόνια να πέσουν στις κορυφές του Πηλίου και δη στα Χάνια και στις Αγριόλευκες.

Από τη χιονόπτωση στο Πήλιο δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά οι λάτρεις του χιονιού θα απολαύσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου.

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη νύχτα βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβει με εκχιονιστικά μηχανήματα όπου θα χρειαζόταν, διότι γύρω στα μεσάνυχτα η χιονόπτωση εντάθηκε και το ύψος της χιονόστρωσης έφτασε και τα 5 εκατοστά στα Χάνια.

Η θερμοκρασία την ημέρα κυμαίνεται γύρω στο μηδέν, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας τα θερμόμετρα έδειξαν -6 στα Χάνια.

 

Πάντως το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στις Αγριόλευκες, θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, με τους αναβατήρες “Πήλιο 1” και “Πήλιο 3” ανοιχτούς και σε πλήρη λειτουργία για εναέρια βόλτα αφού το χιόνι δεν είναι αρκετό για να λειτουργήσουν οι χιονοδρομικές πίστες.

Τα δύο σαλέ του Χιονοδρομικού θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες ώστε να απολαύσουν το χειμωνιάτικο τοπίο στο Βουνό των Κενταύρων.