Πισπιρίγκου – Γιατί φοβάται το τεστ dna

231

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες έρχονται στο φως καθημερινά για το θρίλερ στην Πάτρα με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας αλλά και για την μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας  το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε τελευταίο από τη ζωή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης ενδέχεται να ζητήσει τεστ DNA για να διαπιστώσει αν πράγματι είναι πατέρας της Μαλένας και της Ιριδας, γεγονός που φαίνεται να έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η πρόταση, για να διεξαχθεί τεστ πατρότητας είχε προηγηθεί από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.  Θανάση Κατερινόπουλο, ο οποίος έχει τονίσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο στις έρευνες για τους θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας.

Σε ό,τι αφορά το πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αποδίδονται στην 33χρονη τα εξής λόγια: «ας κάνει όσα τεστ πατρότητας θέλει. Δεν θα καταφέρει τίποτα, γιατί τίποτα απ’ όσα -ξαφνικά- υποψιάζεται δεν θα του βγει».

Όμως, κατά πληροφορίες της εφημερίδας δεν αποκλείεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να στραφεί δικαστικά εναντίον του. Δηλαδή η 33χρονη προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Δασκαλάκη και γι’ αυτή την επιθυμία της έχει ενημερώσει τον δικηγόρο της Οθωνα Παπαδόπουλο.

Πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου «έκρυψε» τα ίχνη της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε κλειδώσει με δεύτερο email την εφαρμογή Chrome στη Google. Οι αρχές μέσω του email με το ψευδώνυμο tanalias είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο Chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο, από ένα δεύτερο email και άλλο κωδικό, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

Οι αξιωματικοί τονίζουν, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης.

Γιατί, όμως, η Ρουλα Πισπιρίγκου κλείδωσε το chrome;

Είναι μία κίνηση ασυνήθιστη για κάποιον που δεν έχει κάτι να κρύψει και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί. Δεδομένου ότι το πρώτο email είναι κοινό με τον Μάνο Δασκαλάκη, υπάρχει άλλο email; «Το ηλεκτρονικό ταχυδρόμειο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το email «τανάλιας». Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το email που έχει κλειδώσει το Chrome, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Οι αναζητήσεις που έχουν κρατηθεί στο cloud  είναι για αναισθητικά φάρμακα, επιληψία, έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά  και παρεμφερείς φράσεις, σαν να θέλει να ρίξει «στάχτη» στα μάτια σε όποιον ακολουθεί τα ίχνη της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αναζητούσε φαρμακευτικές ουσίες μετά τις συνομιλίες με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της 33χρονης είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, κ. Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε κάτι ανάλογο.